بیرون زدگی دیسک گردن نوعی آسیب جدی و شایع ستون مهره ها در ناحیه گردن است که به دلیل آسیب شدید و ناگهانی مهره ها و یا بطور تدریجی و در طی افزایش سن رخ می دهد.

دیسک‌ها از یک بخش مرکزی نرم و ژله‌ای مانند و یک پوشش بیرونی که حلقه محکم اما انعطاف‌پذیر مانند لاستیک است، تشکیل شده است.

دیسک بین مهره‌ای، مفصلی بین هر یک از استخوان‌های ستون فقرات ایجاد می‌کند که به آنها امکان حرکت می‌دهد. وقتی لایه خارجی که دیسک را احاطه کرده است پاره شود، مرکز نرم می‌تواند از طریق شکاف خارج شده و دیسک فتق ایجاد کند.

زمانی که عاملی سبب وارد شدن فشار شدید به ستون مهره ها های گردنی شود یا ضربه شدیدی به ستون مهره ها وارد شدن قسمت میانی درون دیسک به فضای بیرونی نشت می کند ، این اتفاق در افراد سالمند نیز بطر تدریجی و در نتیجه تخریب تدریجی دیسک ها رخ می دهد.

ماده زلاتینی مانند درون دیسک بین مهره ای نقش مهمی در جذب فشارها و نیروهایی که به ستون مهره ها وارد می شود دارد و در صورتی که این ماده از محل خود خارج شود علاوه بر وارد کردن فشار به ریشه ها و اعصاب نخاعی سبب نزدیک شدن مهره ها به هم شده که این امر زمینه سایش و آسیب مهره ها را فراهم می آورد.

این ماده بیرون زده همچنین می تواند سبب ترشح مواد التهابی در این ناحیه شود که خود به عنوان عاملی در تشدید درد و التهاب شناخته می شود.

احساس در در گردن و انتشار آن به شانه ، سر و دست ها ، گزگز کردن و بی حسی دست ها و اختلال در عملکرد اندام ها فوقانی از مهم ترین علائم بیرون زدگی دیسک گردن هستند که بیماران گزارش می دهند.

علائم بیرون زدگی دیسک گردن

  • احساس درد در ناحیه گردن
  • احساس التهاب در ناحیه گردن
  • گرفتگی عضلات گردن
  • محدود شدن حرکات گردن
  • انتشار درد به سر ، شانه ، بازوها و دست ها
  • کاهش قدرت دست ها
  • کاهش توانایی دست ها در انجام کارهای ظریف

دلایل و عوامل خطر

  • بلند کردن اجسام سنگین که فشار زیادی به ستون مهره ها وارد می کند.
  • خم و راست کردن بیش از حد گردن
  • تخریب دیسک بین مهره ای در طی روند افزایش سن
  • چرخش شدید گردن
  • قرار گرفتن گردن در وضعیت تحت فشار به مدت طولانی
  • استفاده زیاد از تلفن همراه و رایانه بدون رعایت اصول صحیح قرار گرفتن گردن
  • سبک زندگی کم تحرک و استعمال سیگار از جمله عواملی هستند که خطر بیرون زدگی دیسک گردن را افزایش می دهند.

روش های درمان

برای تشخیص این عارضه پزشک علاوه بر مهاینه فیزیکی از روش های تصویربرداری پزشکی از جمله ام آر آی بهره می برد و بر اساس نتایج بدست آمده بهترین روش درمانی بیرون زدگی دیسک گردن را پیشنهاد می دهد.

درد ناشی از بیماری دیسک گردن معمولا با گذشت زمان و با درمان های ساده و محافظه کارانه خود به خود بهبود می یابند. با این حال ، جراحی ممکن است در صورت عدم موفقیت در سایر روش های درمانی یا تشدید علائم تا حدی که ضعف در بازوها و دست ایجاد شود ، ضروری باشد.

فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی از موثرترین راهکارها در درمان غیرجراحی بیرون زدگی دیسک گردن است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد می توانید از بروزترین متدهای درمان دیسک گردن بهره مند شوید.

فیزیوتراپیست برای کمک به بیماری که دچار بیرون زدگی دیسک شده از متدها و مدالیته های مختلفی همچون لیزر پرتوان ، مگنت تراپی ، درمان های دستی ستون فقرات و تمرینات ورزشی بهره می برد.

بیرون زدگی دیسک گردن

اولتراسوندتراپی ، الکتروتراپی ، سوزن خشک و گرما و سرما درمانی از دیگر راهکارهای فیزیوتراپی در درمان دیسک گردن هستند که توسط فیزیوتراپیست مورد استفاده قرار می گیرند.

در صورتی که راهکارهای غیرتهاجمی از جمله فیزیوتراپی نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیمار بکنند جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام می گیرد.

جراحی برای این بیماری معمولاً شامل برداشتن دیسکی است که عصب را فشار می دهد یا به نخاع فشار می آورد. به این جراحی دیسککتومی گفته می شود.

بسته به محلی که دیسک در آن قرار دارد ، جراح می تواند آن را از طریق یک برش کوچک در قسمت جلویی (دیسککتومی قدامی) یا پشت (دیسککتومی خلفی) گردن در حالی که تحت بیهوشی هستید برداشته باشد. یک روش مشابه ، میکرودیسکتومی ، دیسک را از طریق یک برش کوچکتر با استفاده از میکروسکوپ یا دستگاه بزرگنمایی دیگر از بین می برد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک گردن – درمان دیسک گردن – درمان دستی دیسک گردن – منوال تراپی گردن – مرکز فیزیوتراپی در سعادت آباد – دکتر فیزیوتراپی در سعادت آباد – کلینیک فیزیوتراپی در غرب تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up