بیماری دیسک دژنراتیو (DDD) نوعی بیماری ستون فقرات است که در آن یک یا چند دیسک در پشت استحکام خود را از دست می دهند. این یک وضعیت پیشرونده است که در طول زمان به دلیل ساییدگی یا آسیب دیدگی ستون فقرات اتفاق می افتد.

دیسک های پشت در بین مهره های ستون فقرات قرار دارند. آنها به عنوان بالشتک و ضربه گیر عمل می کنند. دیسک ها به فرد کمک می کنند صاف بایستید و همچنین کمک می کنند تا افراد از طریق حرکات روزمره مانند چرخش و خم شدن به سمت اطراف حرکت کنند.

با گذشت زمان، بیماری دیسک دژنراتیو می تواند بدتر شود. این می تواند باعث درد خفیف تا شدید شود که ممکن است در فعالیت های روزمره شما اختلال ایجاد کند.

علائم بیماری دژنراتیو دیسک

  • درد در کمر که به پاها و باسن نیز منتشر می شود.
  • تشدید درد با خم شدن و پیچش ستون فقرات
  • تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن طولانی
  • درد مزمنی که می آید و میرود.
  • این بیماری همچنین می تواند باعث ضعیف شدن عضلات پا و همچنین بی حسی در بازوها یا پاها شود.

دلایل بیماری دیسک دژنراتیو

این بیماری معمولا به دلیل ساییدگی و پارگی دیسک های ستون فقرات ایجاد می شود. با گذشت زمان، دیسک ها به طور طبیعی دچار کاهش رطوبت می شوند و پشتیبانی و عملکرد خود را از دست می دهند. این می تواند منجر به درد و سایر علائم بیماری شود. این بیماری می تواند در ۳۰ یا ۴۰ سالگی شروع به رشد کند و سپس به تدریج بدتر شود.

این وضعیت همچنین می تواند ناشی از آسیب و استفاده بیش از حد باشد که ممکن است ناشی از ورزش یا فعالیت های تکراری باشد. هنگامی که یک دیسک آسیب دیده است، نمی تواند خود را ترمیم کند و به این ترتیب زمینه برای بروز بیماری دژنراتیو دیسک فراهم می شود.

عوامل خطر

  • سن یکی از بزرگترین عوامل خطر برای این عارضه است دیسک های بین مهره ها به طور طبیعی کوچک می شوند و با افزایش سن، تکیه گاه بالشتکی خود را از دست می دهند. تقریباً هر فرد بالغ بالای ۶۰ سال دارای درجاتی از دژنراسیون دیسک است که ممکن است علائمی را ایجاد نکند.
  • همچنین آسیب دیدگی دیسک بین مهره ای در گذشته با افزایش خطر بروز این عارضه همراه است.
  • فعالیت‌های تکراری طولانی‌مدت که بر روی دیسک‌های خاصی فشار وارد می‌کند، می‌تواند خطر این عارضه را افزایش دهد.
  • اضافه وزن و چاقی نیز فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و خطر بروز آسیب های دیسک را افزایش می دهد.
  • سبک زندگی کم تحرک نیز یکی از عوامل خطر این بیماری شناخته می شود.

روشهای درمان

کمپرس سرد و گرم
گرما می‌توانند به کاهش درد مرتبط با دیسک آسیب‌دیده کمک کنند، در حالی که کمپرس سرد می‌تواند التهابی را که باعث درد می‌شود، کاهش دهند.

داروهای ضددرد
استامینوفن (تیلنول) می تواند به کاهش درد ناشی از DDD کمک کند. ایبوپروفن (ادویل) می تواند درد را به حداقل برساند و در عین حال التهاب را نیز کاهش دهد. 

فیزیوتراپی
فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار برنامه درمانی منحصر بفردی را در نظر می گیرد که به تقویت عضلات پشت شما کمک می کند و در عین حال درد را نیز کاهش می دهد. متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در سعادت آباد خدمات تخصصی فیزیوتراپی ستون فقرات را برای مدیریت علائم بیماری دیسک دژنراتیو ارائه می دهند.

تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد می تواند جریان خون را برای کمک به بهبود تورم دردناک افزایش دهد، در حالی که مواد مغذی و اکسیژن را به ناحیه آسیب دیده افزایش می دهد.

حرکات کششی اولین شکل ورزشی است که می تواند به DDD کمک کند. انجام این کار به بیدار شدن کمر کمک می کند، بنابراین ممکن است انجام برخی حرکات کششی سبک قبل از شروع روز مفید باشد. همچنین انجام حرکات کششی قبل از انجام هر نوع تمرینی مهم است. 

عمل جراحی
بسته به شدت وضعیت شما، پزشک ممکن است جایگزینی دیسک مصنوعی یا فیوژن ستون فقرات را توصیه کند. اگر درد شما برطرف نشد یا بعد از شش ماه بدتر شد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید. جایگزینی دیسک مصنوعی با دیسک آسیب دیده است.

عوارض
در صورت پیشرفت بیماری دژنراتیو دیسک می تواند منجر به استئوآرتریت (OA) در پشت شود. در این وضعیت مهره‌ها به هم ساییده می‌شوند، زیرا هیچ دیسکی برای محافظت از آنها باقی نمانده است. این می تواند باعث درد و سفتی در پشت شود و انواع فعالیت هایی که می توانید به راحتی انجام دهید را به شدت محدود می کند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در سعادت آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست