تمرینات مناسب دیسک کمر

مانند اکثر شرایط کمردرد، ورزش ملایم بخشی از درمان فتق دیسک است.

دیسک ها بالشتک های بین هر استخوان ستون فقرات (مهره) هستند. بیست و پنج دیسک به عنوان ضربه گیر عمل می کنند و از مهره ها محافظت می کنند. آنها همچنین به حمایت از ستون فقرات و امکان حرکت کمک می کنند.

دیسک ها دارای سه بخش اصلی هستند: بخش داخلی به نام هسته پالپوزوس. قسمت بیرونی سخت به نام آنولوس فیبروزوس. و صفحات انتهایی، ساخته شده از غضروف.

دیسک ها بسیار نزدیک به نخاع و ریشه های عصبی قرار دارند.

طناب نخاعی توسط مهره احاطه شده است. ریشه های عصبی از طناب نخاعی منشعب می شوند، از سوراخ های مهره ها عبور می کنند و به سایر قسمت های بدن امتداد می یابند.

فتق دیسک چیست؟

فتق دیسک (که دیسک برآمده یا دیسک فشرده نیز نامیده می شود) زمانی رخ می دهد که یکی از دیسک ها از وضعیت طبیعی خود خارج شود. به طور خاص، هسته پالپوزوس، قسمت داخلی، بر فیبروز حلقوی، قسمت بیرونی فشار می آورد. هنگامی که این اتفاق می افتد، نخاع و ریشه های عصبی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.

این وضعیت اغلب نتیجه ساییدگی و پارگی طبیعی مرتبط با افزایش سن است که به عنوان انحطاط دیسک نیز شناخته می شود. فتق دیسک ممکن است در اثر تصادف یا آسیب به کمر ایجاد شود. صدمات جزئی یا حرکات ساده نیز ممکن است منجر به فتق دیسک شود.

فتق دیسک بیشتر در قسمت تحتانی کمر (کمر) و به دنبال آن گردن (نفقه گردنی) شایع است، اما می تواند در هر نقطه از ستون فقرات رخ دهد.

تمرینات مناسب دیسک کمر که توسط فیزیوتراپیست برای بیماران در نظر گرفته می شود کمک موثری به تخفیف علائم در بیماران می کند.

عوامل خطر برای فتق دیسک چیست؟

  • سن: کمردرد ناشی از فتق دیسک در افراد ۳۰ تا ۵۰ ساله بیشتر دیده می شود.
  • جنسیت: مردان در مقایسه با زنان دو برابر احتمال بیشتری دارند.
  • سیگار کشیدن
  • بلند کردن اجسام سنگین

تمرینات مناسب دیسک کمر

برای اینکه بیشترین سود را ببرید، باید این تمرینات را ۳ تا ۵ بار در هفته به مدت ۳ هفته انجام دهید.

تمرین ۱: این تمرین به کاهش فشار روی دیسک های پشت شما کمک می کند.

در حالی که ایستاده اید ، دستان خود را روی باسن خود قرار دهید ، به آرامی باسن را به سمت جلو فشار دهید تا قسمت پایین کمر شما کشیده شود.
۲-۳ ثانیه نگه دارید ، در مجموع ۱۰ بار تکرار کنید.

تمرین ۲: این تمرین می تواند به کاهش درد کمک کند.

نوار را به چیزی ثابت، مانند دستگیره در یا پایه راه پله وصل کنید. بایستید و پاهای خود را به اندازه عرض باسن باز کنید و زانوهای خود را کمی خم کنید. انتهای باند را با هر دو دست خود بگیرید. باند را به سمت خود بکشید و آرنج خود را خم کنید. سعی کنید ساعد خود را موازی با زمین نگه دارید. ۱۰ بار تکرار کنید. چند لحظه استراحت کنید، سپس ۱۰ بار دیگر تکرار کنید.

تمرین ۳: این تمرین به تنظیم مجدد دیسک ها کمک می کند.

روی شکم خود دراز بکشید. دستان خود را روی زمین نزدیک شانه های خود قرار دهید ، فشار دهید، کمر و شانه های خود را بالا ببرید. ساعد خود را روی زمین نگه دارید. این وضعیت را به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید. ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

تمرین ۴: 

روی شکم خود دراز بکشید و هر دو دست خود را روی زمین نزدیک سینه خود قرار دهید. به آرامی هر دو دست را صاف کنید به طوری که سر، سینه و شانه های شما از زمین خارج شود. ۱۰ ثانیه نگه دارید. سر، سینه و شانه های خود را پایین بیاورید. ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

تمرین ۵:

روی یک صندلی بنشینید و بازوهای خود را در پهلوی خود قرار دهید و زانوهای خود را خم کرده و پاها را روی زمین قرار دهید. گردن خود را با قرار دادن چانه روی سینه خم کنید و در قسمت بالاتنه به جلو خم شوید. در حالی که سینه و گردن خود را دراز کرده اید، به آرامی یک پا را تا جایی که می توانید صاف کنید، در حالی که مچ پای خود را خم کنید. توجه: ممکن است نتوانید به طور کامل پای خود را بدون درد یا علائم دیگر صاف کنید.
به موقعیت شروع بازگردید. شما باید ۲ ست ۱۰ تایی را در سمت آسیب دیده کامل کنید.

 

کلمات مرتبط :

تمرینات مناسب دیسک کمر – درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دیسک کمر – دلایل دیسک کمر

keyboard_arrow_up