تنگی کانال نخاعی به دلیل سرخوردگی مهره ها
تنگی نخاع وضعیتی است که در آن کانال نخاعی باریک می شود و به نخاع و اعصاب فشار وارد می کند. این می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله سرخوردگی مهره ها باشد. هنگامی که مهره ها جابجا می شوند، می تواند باعث باریک شدن کانال نخاعی و فشار بر نخاع و اعصاب شود که منجر به علائمی مانند درد، بی حسی و ضعف در بازوها یا پاها می شود.
درمان تنگی کانال نخاعی به دلیل سرخوردگی مهره ها به شدت بیماری و علائم خاص تجربه شده توسط بیمار بستگی دارد. در برخی موارد، درمان های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی، دارو درمانی و تغییر سبک زندگی ممکن است موثر باشد. در موارد شدیدتر، ممکن است جراحی برای کاهش فشار روی نخاع و اعصاب لازم باشد.
اگر علائم تنگی نخاع را تجربه می کنید، مهم است که برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب با یک متخصص و دکتر فیزیوتراپی مشورت کنید.
علائم تنگی کانال نخاعی به دلیل سرخوردگی مهره ها
علائم تنگی نخاع بسته به محل و شدت تنگی کانال نخاعی می تواند متفاوت باشد. برخی از علائم رایج عبارتند از:
- درد در گردن، پشت، بازوها یا پاها
- بی حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در بازوها یا پاها
- مشکل در راه رفتن یا حفظ تعادل
- از دست دادن کنترل روده یا مثانه (در موارد شدید)
این علائم ممکن است با گذشت زمان بدتر شوند و ممکن است در هنگام ایستادن یا راه رفتن برای مدت طولانی بیشتر مشخص شوند. برخی از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی ممکن است هنگام نشستن یا خم شدن به جلو نیز تسکین پیدا کنند.
توجه به این نکته ضروری است که برخی از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی ممکن است به هیچ وجه علائمی را تجربه نکنند یا علائم آنها خفیف و متناوب باشد. اگر هر یک از این علائم را تجربه می کنید، مهم است که برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
فیزیوتراپی در درمان تنگی کانال نخاع
فیزیوتراپی می تواند درمان موثری برای تنگی کانال نخاعی به دلیل سرخوردگی مهره ها به خصوص در موارد خفیف تا متوسط باشد. هدف فیزیوتراپی در این زمینه تسکین علائم، بهبود انعطاف پذیری و قدرت و جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت است.
برخی از درمان های رایج فیزیوتراپی برای تنگی کانال نخاعی عبارتند از:
تمرینات کششی: این تمرینات می تواند به بهبود انعطاف پذیری و کاهش فشار روی نخاع و اعصاب کمک کند.
تمرینات تقویتی: این تمرینات می تواند به عضله سازی در پشت و هسته کمک کند، که می تواند از ستون فقرات حمایت کند و فشار روی نخاع و اعصاب را کاهش دهد.
ورزش هوازی کم فشار: این ورزش ها می توانند به بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش فشار روی ستون فقرات کمک کنند.
تمرینات وضعیتی: این تمرینات می توانند به بهبود وضعیت بدن و کاهش فشار روی ستون فقرات کمک کنند.
درمان دستی: این روش درمانی که توسط دستان دکتر فیزیوتراپی انجام می شود ، می تواند شامل ماساژ، تحرک و دستکاری برای کمک به کاهش درد و بهبود تحرک باشد.
توجه به این نکته ضروری است که فیزیوتراپی ممکن است در تمام موارد تنگی کانال نخاعی به خصوص در موارد شدید موثر نباشد. در برخی موارد، ممکن است جراحی برای کاهش فشار بر روی نخاع و اعصاب لازم باشد. اگر علائم تنگی کانال نخاعی را تجربه می کنید، مهم است که برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب با یک متخصص و دکتر فیزیوتراپی مشورت کنید.
دکتر کمالی حکیم در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد با تجربه بالا در زمینه درمان مشکلات ستون فقرات ابتدا اقدام به ارزیابی دقیق شرایط بیماران کرده و بر اساس شدت مشکل و علائم ایجاد شده برای بیمار ، بهترین برنامه درمانی را درنظر می گیرد.
فیزیوتراپی در منزل نیز توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد برای عزیزانی که به دلیل درد و دیگر مشکلات امکان مراجعه حضوری به کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد برای آن ها فراهم نیست ، ارائه می شود.