درمان اسکولیوز

درمان اسکولیوز

درمان اسکولیوز با توجه به نوع و شدت انحنا ، سن بیمار و نظر پزشک و فیزیوتراپیست با روش های مختلف جراحی و غیرجراحی انجام می گیرد.

اگر این ناهنجاری شروع به تغییر شکل قابل توجهی کند یا در معرض خطر بالایی قرار داشته باشد ، پزشک ممکن است بریس را برای جلوگیری از بدتر شدن منحنی تجویز کند. به طور معمول ، از بریس استفاده می شود تا زمانی که نوجوان به بلوغ کامل اسکلتی برسد.

دانستن اینکه آیا منحنی ستون فقرات فرد بدتر می شود برای توسعه برنامه درمانی بسیار مهم است. بریس یک تعهد مهم در زمان است و برای نوجوانان ، چه از نظر جسمی و چه از نظر احساسی – ناراحت کننده است و معمولاً تجویز نمی شود مگر اینکه منحنی در معرض خطر قابل توجهی برای پیشرفت باشد.

به طور کلی ، عوامل زیر خطر تشدید انحنای اسکولیوز را در افراد افزایش می دهد:

انحنای جانبی بزرگ. به طور کلی ، هرچه زاویه منحنی بزرگتر باشد ، احتمال پیشرفت آن بیشتر است. به عنوان مثال ، اگر دو نوجوان مبتلا به اسکولیوز به همان اندازه رشد اسکلتی باقیمانده داشته باشند ، اما یکی دارای منحنی ۲۰ درجه و دیگری دارای منحنی ۳۰ درجه باشد ، فرد دارای منحنی بزرگتر احتمالاً با پیشرفت منحنی بیشتر در آینده.
رشد اسکلتی قابل توجهی باقی مانده است. اگر اسکولیوز شناسایی شده باشد و رشد اسکلتی در نوجوان باقی بماند ، احتمال رشد و بدتر شدن منحنی (های) ستون فقرات وجود دارد. هرچه رشد اسکلتی بیشتر باقی بماند ، خطر پیشرفت منحنی بیشتر می شود.

جنسیت. در حالی که احتمال ابتلا به اسکولیوز خفیف در پسران و دختران بیشتر است ، در دختران بیش از ۷ برابر انحنای ستون فقرات به اسکولیوز متوسط ​​یا شدید پیش می رود و نیاز به درمان دارند.

انحنا در ستون فقرات سینه ای. منحنی اسکولیوز واقع در قسمت فوقانی کمر بیشتر از یک منحنی که در قسمت پایین کمر قرار دارد ، پیشرفت می کند.

هنگامی که عوامل خطر پیشرفت اسکولیوز ایدیوپاتیک ارزیابی می شوند ، می توان تصمیمات درمانی را اتخاذ کرد.

فیزیوتراپی در درمان اسکولیوز

فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی یکی از روش های موثر در درمان غیرجراحی این ناهنجاری اسکلتی در موارد خفیف است.

فیزیوتراپیست می توانند به تنظیم یک برنامه ورزشی و کششی برای برآوردن نیازهای خاص بیمار کمک کنند. فیزیوتراپی می تواند به حفظ بافت نرم و مفاصل و همچنین تقویت عضلات موردن ظر کمک کند.

فیزیوتراپی به افزایش قدرت و تحرک ستون فقرات در فرد مبتلا به این ناهنجاری کمک زیادی می کند ، افزایش قدرت و تحرک هم می تواند درد را تسکین داده و هم خطر عود مجدد درد را در آینده کاهش دهد. 

اگر اسکولیوز همچنان بدتر شود و فیزیوتراپی و تجویز بریس برای بیمار امکان پذیر نباشد یا برای بیمار کارساز نباشد ، ممکن است جراحی در نظر گرفته شود.

جراحی اسکولیوز معمولاً اهداف زیر را دارد:

پیشرفت انحنا را متوقف می کند ، وقتی اسکولیوز نیاز به جراحی دارد ، معمولاً به این دلیل است که بدشکلی همچنان بدتر می شود. بنابراین ، جراحی اسکولیوز حداقل باید از بدتر شدن منحنی جلوگیری کند.

تغییر شکل را کاهش می دهد ، بسته به میزان انعطاف پذیری در ستون فقرات ، جراحی اسکولیوز اغلب می تواند پیچ ​​و تاب غیرطبیعی ستون فقرات را تغییر داده و علاوه بر آن منحنی جانبی را حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد اصلاح کند. این تغییرات می تواند به فرد کمک کند راست تر بایستد و قوز دنده در پشت را کاهش دهد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی اسکولیوز – فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در میدان کاج – فیزیوتراپی ستون فقرات – متخصص فیزیوتراپی ستون فقرات

keyboard_arrow_up