درمان درد سیاتیک با توجه به شدت درد و سایر علائمی که برای بیمار ایجاد کرده و همچنین عامل بوجود آورنده درد با روش های مختلف جراحی و غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی سیاتیک امکان پذیر است.

عصب سیاتیک طویل ترین عصب بدن است که از قسمت های انتهایی کمر شروع ، از باسن عبور و به دو شاخه تقسم شده و تا انتهای ساق پا ها ادامه پیدا می کند.

درد سیاتیک به دلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک رخ می دهد و یکی از شایع ترین دلایل بروز درد و محدودیت حرکتی در افراد است.

تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک در هر قسمتی از آن سبب بروز علائم سیاتیک در آن قسمت می شود.

 درد سیاتیک معمولا یک طرفه بوده و تنها در یک سمت باسن احساس شود. در برخی دیگر از افراد نیز ممکن است احساس درد شدیدی در ناحیه ای از پا و یا لگن احساس شود و بی حسی در ناحیه ای دیگر از پا احساس شود.

برای درمان درد سیاتیک ابتدا باید عاملی که در بروز این عارضه نقش داشته شناسایی شود تا درمان متناسب با آن انجام بگیرد.

شیوع درد سیاتیک در بین آقایان بیشتر است و معمولا در سنین بعد از ۴۵ سالگی رخ می دهد، اما متاسفانه امروزه و با گسترش چاقی و کم تحرکی و انجام تکنیک های نادرست ورزشی سن شیوع این آسیب در حال کاهش است.

علائم درد سیاتیک

  • احساس درد در قسمت های انتهایی کمر
  • انتشار درد به باسن و ساق پا ( معمولا در یک پا احساس می شود )
  • سوزن سوزن شدن و گزگز کردن پاها
  • ضعف و بی حسی پاها
  • اختلال در عملکرد حرکتی و محدود شدن دامنه حرکتی فرد

دلایل درد سیاتیک

  • وارد شدن فشار ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر بر روی عصب سیاتیک رایج ترین علت بروز درد سیاتیک در افراد است.
  • جابجایی و لغزش مهره ها
  • آسیب مهره ها مانند شکستگی مهره های کمری
  • سندرم پیریفورمیس که به دلیل اسپاسم عضله ای به همین نام رخ می دهد.
  • تومورهای ستون فقرات
  • عفونت های نخاعی
  • بارداری

روش های درمان درد سیاتیک

همان طور که گفته شد برای درمان این عارضه ابتدا باید عاملی که سبب وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک شده شناسایی شود تا با درمان عامل زمینه ای درد سیاتیک تسکین پیدا کند.

استراحت و کاهش سطح فعالیت در اغلب مبتلایان سبب کاهش فشار وارده بر عصب سیاتیک شده و به تسکین علائم بیمار کمک می کند.

استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و در موارد شدید تزریق داروهای کورتونی در تسکین درد و التهاب ایجاد شده موثرند ، در مورادی نیز ممکن است پزشک داروهای شل کننده عضلانی را تجویز کند.

بدون استروئید مانند بروفن و ناپروکسن می تواند به درمان کمک کند ولی مصرف درست این داروها با دوز ضد التهابی که توسط پزشک متخصص تجویز وتعیین می شود علاوه بر اثر تسکینی اثرات ضد التهابی و درمانی دارد.

فیزیوتراپی سیاتیک به عنوان موثرترین روش غیرجراحی در درمان درد سیاتیک شناخته می شود.

فیزیوتراپیست از تکنیک های درمان دستی و مانیپولاسین ، کشش دستی و مکانیکی ستون فقرات ، تمرین درمانی و لیزر درمانی برای کمک به بهبود شرایط بیمار و تسکین درد سیاتیک و درمان عامل زمینه ای آن بهره می برد.

در صورتی که عاملی که منجر به وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک شده را نتوان با روش های غیرجراحی درمان و کنترل کرد جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام خواهد گرفت.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی خوب در سعادت آباد – فیزیوتراپی سیاتیک – درمان سیاتیک – درمان درد سیاتیک – فیزیوتراپی در غرب تهران – فیزیوتراپی در میدان کاج – دکتر فیزیوتراپی – متخصص فیزیوتراپی در غرب تهران – لیزر پرتوان در غرب تهران – لیزر پرتوان در سعادت آباد – هزینه لیزر پرتوان

keyboard_arrow_up