درمان سیاتیک با روشهای فیزیوتراپی در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد با مدیریت دکتر ایمان کمالی حکیم و بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می شود.

سیاتیک به دردی گفته می‌شود که در طول مسیر عصب سیاتیک که طولانی‌ ترین و ضخیم‌ ترین عصب بدن انسان است منتشر می‌ شود. عصب سیاتیک از قسمت تحتانی کمر منشا می گیرد، از باسن عبور می کند و به سمت پشت هر پا امتداد می یابد. سیاتیک به خودی خود یک بیماری پزشکی نیست، بلکه نشانه ای از یک مشکل اساسی است، معمولاً تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک عصب سیاتیک منجر به علائم سیاتیک کی شود.

شایع ترین علت سیاتیک فتق دیسک در ستون فقرات کمری است. هنگامی که فتق دیسک رخ می دهد، مواد داخلی نرم دیسک ستون فقرات از لایه بیرونی سخت عبور می کند و ریشه های عصبی مجاور از جمله عصب سیاتیک را تحریک یا فشرده می کند. با این حال، سایر شرایطی که می تواند منجر به سیاتیک شود عبارتند از: تنگی کانال نخاعی (تنگی کانال نخاعی)، بیماری دژنراتیو دیسک، اسپوندیلولیستزیس (لغزش یک مهره بر روی مهره دیگر)، تومورهای ستون فقرات، یا حتی اسپاسم عضلانی در باسن یا پشت.

درمان سیاتیک با روشهای فیزیوتراپی علاوه بر کمک به تسکین علائم سیاتیک به درمان عوامل زمینه ای آن نیز کمک زیادی خواهد کرد.

علائم سیاتیک

درد: علامت بارز سیاتیک، درد شدید، انتشاری یا سوزشی است که از قسمت پایین کمر، از طریق باسن و پشت ساق پا عبور می کند. شدت درد می تواند متفاوت باشد و ممکن است در یک طرف بدن احساس شود. اغلب با نشستن طولانی مدت، ایستادن یا حرکات خاصی مانند خم شدن یا چرخش بدتر می شود.

بی حسی و سوزن سوزن شدن: همراه با درد، افراد مبتلا به سیاتیک ممکن است بی حسی، گزگز یا احساس سوزن سوزن شدن در باسن، ساق پا یا پا را تجربه کنند. این بی حسی و سوزن سوزن شدن می تواند به نواحی مختلف بسته به ریشه های عصبی خاصی که تحت تاثیر قرار گرفته است گسترش یابد.

ضعف و عدم تعادل عضلانی: در موارد شدید، سیاتیک می تواند منجر به ضعف عضلانی در ساق یا پا شود. این ضعف ممکن است بر توانایی راه رفتن یا انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد و همچنین می تواند باعث عدم تعادل عضلانی و تغییر در راه رفتن شود.

تغییرات حسی و رفلکس: سیاتیک گاهی اوقات می تواند بر ادراک حسی و رفلکس ها تأثیر بگذارد. ممکن است از دست دادن حس یا کاهش رفلکس در ساق یا پا وجود داشته باشد، که می تواند در طول معاینه فیزیکی ارزیابی شود.

درمان سیاتیک با روشهای فیزیوتراپی با هدف رسیدگی به علت زمینه ای و کاهش علائم ارائه می شود.

روشهای درمان سیاتیک

درمان سیاتیک اغلب شامل ترکیبی از اقدامات محافظه کارانه مانند استراحت، داروهای ضد درد، فیزیوتراپی، تمرینات کششی، درمان سرد یا گرم و اصلاح سبک زندگی است. در برخی موارد، تزریق استروئید اپیدورال ممکن است برای کاهش التهاب و ایجاد تسکین موقت استفاده شود.

اگر درمان‌ های محافظه‌کارانه نتوانند علائم را بهبود بخشند یا نقص‌ های عصبی شدید وجود داشته باشد، ممکن است جراحی در نظر گرفته شود. روش جراحی خاص به علت اصلی سیاتیک بستگی دارد.


بیشتر بخوانید : درمان سیاتیک بدون جراحی


درمان سیاتیک با روشهای فیزیوتراپی

فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان سیاتیک دارد. یک فیزیوتراپیست می تواند یک برنامه درمانی سفارشی بر اساس نیازها و علائم خاص فرد ایجاد کند. در اینجا چند روش رایج فیزیوتراپی مورد استفاده در درمان سیاتیک آورده شده است:

ورزش درمانی: تمرینات بدنی جزء ضروری درمان سیاتیک هستند. فیزیوتراپیست تمرینات خاصی را برای کمک به بهبود انعطاف پذیری، تقویت عضلات مرکزی و پشت و ارتقای مکانیک مناسب بدن تجویز می کند. این تمرینات ممکن است شامل تمرینات کششی، تقویتی و تثبیت کننده باشد. ورزش منظم می تواند درد را کاهش دهد، فشار روی عصب سیاتیک را کاهش دهد و عملکرد کلی را بهبود بخشد.

درمان دستی: تکنیک های درمان دستی که توسط فیزیوتراپیست انجام می شود می تواند به تسکین درد، کاهش تنش عضلانی و بهبود تحرک مفصل کمک کند. برای هدف قرار دادن نواحی آسیب دیده و ایجاد تسکین می توان از تکنیک هایی مانند تحرک مفصل، ماساژ بافت نرم و کشش دستی استفاده کرد.

گرما و سرما درمانی: اعمال گرما یا سرما در ناحیه آسیب دیده می تواند به کاهش التهاب، کاهش درد و افزایش آرامش کمک کند. یک فیزیوتراپیست ممکن است از تکنیک هایی مانند بسته های گرم، بسته های سرد یا جایگزینی بین این دو برای تسکین و بهبود گردش خون استفاده کند.

TENS (تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست): درمان TENS شامل استفاده از یک دستگاه کوچک است که جریان های الکتریکی سطح پایین را به ناحیه آسیب دیده می رساند. تکانه های الکتریکی به کاهش درد کمک می کند و باعث ترشح اندورفین می شود که مواد شیمیایی طبیعی تسکین دهنده درد در بدن هستند.

اولتراسوند درمانی: اولتراسوند درمانی شامل استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید گرما در عمق بافت ها است. این می تواند به بهبود جریان خون، کاهش اسپاسم عضلانی و بهبودی در ناحیه آسیب دیده کمک کند.

اصلاح پوسچر و آموزش مکانیک بدن: یک فیزیوتراپیست می تواند در مورد پوسچر مناسب در هنگام انجام فعالیت ها برای به حداقل رساندن استرس روی ستون فقرات و کاهش خطر آسیب بیشتر آموزش های مهمی به بیمار مبتلا به سیاتیک بدهد.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد – بهترین فیزیوتراپی غرب تهران – خدمات تخصصی درمان سیاتیک با روشهای فیزیوتراپی را با بالاترین کیفیت به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می دهند.

 

بیشتر بخوانید :

روش مکنزی برای دیسک کمر

روشهای درمان غیرجراحی دیسک کمر

بهترین درمان فتق دیسک کمر

روش مکنزی برای درمان سیاتیک

روشهای فیزیوتراپی کمردرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up