دلایل دیسک کمر

بیرون زدگی دیسک کمر یکی از بیماری های جدی ستون فقرات است که در صورت عدم درمان به موقع و مناسب می تواند منجر به بروز مشکلات زیادی برای فرد شود.

بیرون زدگی دیسک معمولا در افراد میانسال و سالمند دیده می شود اگرچه احتمال بروز آن در افراد جوان نیز وجود دارد.

بیرون زدگی دیسک کمر زمانی رخ می دهد که قسمت میانی درون دیسک بدلایلی همچون پارگی دیسک بین مهره ای از محل اصلی خود خارج شود ، این ماده خارج شده می تواند سبب وارد شدن فشار بر ریشه ها و اعصاب نخاعی شده که در این وضعیت علائم حسی _ حرکتی برای بیمار رخ می دهد.

درد کمر، بی‌حسی و ضعف عضلات در پاها از جمله علائم و عوارض دیسک کمر هستند.

فیزیوتراپی دیسک کمر بهترین و موثرترین روش درمان غیرجراحی بیرون زدگی دیسک کمر است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد ( فیزیوتراپی در سعادت آباد ) می توانید از آن بهره مند شوید ، متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد از بروز ترین متدها همچون تکنیک های درمان دستی و پیشرفته ترین تجهیزات همچون لیزر پرتوان برای کمک به بهبود شرایط مبتلایان به دیسک کمر بهره می برند.

دلایل دیسک کمر

افزایش سن

با افزایش سن از میزان رطوبت دیسک ها کاسته شده و دیسک ها خشک می شوند که این امر سبب افزایش میزان آسیب پذیری دیسک ها می شوند ، به همین دلیل افزایش سن یکی از رایج ترین دلایل دیسک کمر است.

این وضعیت همچنین سبب کاهش انعطاف پذیری دیسک ها شده و آن ها را در معرض خطر فرسایش قرار می دهد.

وارد شدن ضربه

وارد شدن ضربه شدید به ستون فقرات که سبب آسیب دیدگی مهره ها می شود از جمله عواملی است که ریسک بروز این آسیب را در افراد جوان به همراه دارد.

وارد شدن فشار ناگهانی بر ستون فقرات

بلند کردن اجسام بسیار سنگین و حمل آن ها به مدت طولانی نیز از عوامل بروز این آسیب بطور ناگهانی است.

سایر دلایل

اضافه وزن نیز فشار زیاید به مهره ها وارد کرده و ریسک بروز این آسیب را افزایش می دهد.

خم و راست کردن مکرر کمر و نشستن به مدت طولانی به دلیال شغلی نیز در بروز بیرون زدگی دیسک کمر نقش دارند.

روش های تشخیص دیسک کمر

برای درمان ابتدا باید عوامل و دلایل دیسک کمر مشخص شده و همچنین شدت بیرون زدگی و محل مهره های آسیب دیده مشخص شوند.

پزشک برای تشخیص دیسک کمر علاوه بر معاینه فیزیکی و بررسی پرونده پزشکی بیمار و همچنین صحبت با بیمار درباره علائم و عوارض ایجاد شده از روش های تشخیصی دقیقی نیز بهره می برد که رایج ترین آن ها عبارتند از :

سی ‌تی اسکن

در این روش چندین تصویر رادیولوژی اشعه ایکس از چند جهت گرفته شده ، سپس تصاویر با هم ترکیب شده و جزییات دقیقی از ستون فقرات و بافت های آن در اختیار پزشک قرار می دهد.

ام آر آی

در این روش با کمک امواج رادیویی و یک میدان مغناطیسی بسیار قوی، تصاویر دقیقی از بافت ها و قسمت های داخلی آن ها همراه با جزییات کامل در اختیار پزشک قرار می گیرد.

میلوگرام

در این روش یک ماده ‌ی رنگی به داخل مایع مغزی – نخاعی تزریق شده و بعد از آن تصویر اشعه ایکس گرفته می‌شود. 

بررسی جریان عصبی

در جریان این آزمایش الکترودهایی روی پوست قرار داده شده و پالس‌های الکتریکی – عصبی و عملکرد عصب و عضله اندازه گیری می شوند.

الکترومیوگرافی

در این روش پزشک سوزن‌های الکترود مخصوصی را به درون عضلات مختلف وارد کرده تا فعالیت الکتریکی عضلات در هنگام انقباض و استراحت اندازه گیری شود.

تست عصب

این روش تشخیصی به خوبی نشان می‌دهند که پالس‌های الکتریکی چگونه در بافت عصبی حرکت می‌کنند. با این روش به صورت دقیق محل عصب آسیب دیده مشخص خواهد شد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی کمر – فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در میدان کاج – فیزیوتراپی در غرب تهران

keyboard_arrow_up