دلایل کمردرد چیست؟

دلایل کمردرد چیست؟

آرتریت ستون فقرات
تخریب آهسته مفاصل ستون فقرات – شایع ترین علت کمردرد است. همه ما با افزایش سن دچار ساییدگی و پارگی می شویم، و طبیعی است که کمر شما با بالا رفتن سن شروع به حرکت کند. همانطور که غضروف بین مفاصل ستون فقرات تجزیه می شود، بافت های اطراف ممکن است ملتهب شوند. التهاب و نازک شدن غضروف باعث افزایش اصطکاک در مفاصل می شود که ممکن است باعث درد در ناحیه کمر شود.

آسیب های کمر
سقوط بد یا تصادف رانندگی می تواند باعث آسیب به کمر شود. برخی از آسیب‌های کمر می‌توانند ناگهانی و آسیب‌ زا باشند و برخی به آرامی در طول زمان اتفاق می‌افتند. ممکن است فکر کنید ورزشکاران و افراد فعال بیشتر به دلیل سبک زندگی فعال خود آسیب می بینند. اما همیشه اینطور نیست. به همان اندازه احتمال دارد که هنگام خم شدن برای برداشتن جوراب از زیر تخت، دچار آسیب شوید. این کارهای روزمره مانند در آغوش گرفتن کودک است که در صورت انجام نادرست ممکن است منجر به آسیب دیدگی کمر شود.

فتق دیسک
فتق دیسک اغلب در قسمت پایین کمر اتفاق می افتد. دیسک آسیب دیده ممکن است همیشه آسیب نبیند. اما حتی اگر بدون درد باشد، محتویات آن می‌تواند اعصاب مجاور را تحت فشار قرار دهد یا آن‌ها را تحریک کند و باعث درد در ناحیه کمر و انتشار آن به پاها شود.

تنگی کانال نخاعی
کاهش فضای کانال نخاعی که ممکن است بطور مادرزادی وجود داشته باشد و یا اکتسابی رخ دهد از دیگر عوامل بروز کمردرد در این بیماران است.

دیگر دلایل کمردرد چیست؟

اگر درد از ناحیه کمر به یک یا هر دو پا منتشر شود، ممکن است درد سیاتیک (درد عصبی) باشد، اما همیشه اینطور نیست. قسمت‌های زیادی در کمر وجود دارد که ممکن است باعث انتشار درد به پاها شود، مانند آسیب مفاصل فاست، مفاصل ساکروایلیاک، عضلات یا التهاب بورس.

کدام عوامل سبک زندگی در ایجاد کمردرد موثر هستند؟

سه عامل اصلی سبک زندگی وجود دارد که ممکن است بر شانس ابتلا به کمردرد تأثیر بگذارد:

  • مطالعات متعدد ارتباط بین سیگار کشیدن و کمردرد را ثابت کرده است. سیگار باعث افزایش التهاب در داخل بدن می شود و بدن را از بهبودی خود باز می دارد.
  • چاقی همچنین با انواع مختلفی از دردهای مزمن از جمله کمردرد همراه است. در افراد با شاخص توده بدنی (BMI) بالا، فشار وارده بر ستون فقرات افزایش می‌یابد و به سایش و پارگی بیشتر کمک می‌کند.
  • سطح فعالیت بدنی شما نیز می تواند در سلامت کمر شما نقش داشته باشد. در حالی که سبک زندگی بی تحرک می تواند خطر ابتلا به کمردرد را افزایش دهد، فعالیت بدنی زیاد یا شدید نیز می تواند خطر ابتلا به کمردرد را افزایش دهد. اگر در مورد سطح ایده آل فعالیت بدنی خود مطمئن نیستید با پزشک خود مشورت کنید.

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی موثرترین روش در درمان غیرجراحی کمردرد و عامل بوجود آورنده درد است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد ارائه می شود. 

متخصصان ما ابتدا اقدام به ارزیابی دقیق از شرایط بیماران مبتلا به کمردرد کرده و بر اساس نوع مشکل ، شدت درد و دیگر علائم ، سن بیمار و … برنامه درمان منحصر به هر بیمار را در نظر می گیرند که می تواند شامل تکنیک های درمان دستی ، درمان مکنزی ، دستکاری ستون فقرات ، سوزن خشک ، کشش مکانیکی و دستی ستون فقرات و مدالیته های ضددرد باشد.

 

کلمات مرتبط :

دلایل کمردرد چیست؟ – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

دلایل کمردرد چیست؟

دکمه های اشتراک گذاری

مقالات بیشتر که شاید بخواهید

 دکتر ایمان کمالی حکیم

  • عضو بنياد ملی نخبگان عضو سازمان استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی ايران
  • دکتری تخصصی فیزیوتراپی
  • اولین دیپلمات ایرانی متد مکنزی