راهکارهای تسکین کمردرد

کمردرد یکی از شایع ترین اختلالات سیستم اسکلتی ـ عضلانی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود تجربه کرده اند ، کمردرد بقدری شایع است که به عنوان دومین علت مراجعه افراد به مراکز درمانی و کلینیک های فیزیوتراپی شناخته می شود.

ستون فقرات از اجزای مختلفی تشکیل شده و آسیب دیدگی هریک از این اجزا می تواند منجر به بروز کمردرد و مشکلات حرکتی در فرد شود. بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای ، لغزش مهره ها بر روی یکدیگر ، کشیدگی عضلات و رباط ها ، تنگی کانال نخاعی و آسیب عصب سیاتیک از جمله شایع ترین مشکلات ستون فقرات هستند که سبب بروز کمردرد می شوند.

برای درمان کمردرد ابتدا باید عامل زمینه ای شناسایی تا درمان بر اساس آن انجام بگیرد. در واقع هیچ درمان واحدی برای کمردرد وجود ندارد و درمان بر اساس شرایط هر بیمار منحصر به فرد است اما برخی راهکارهای عمومی وجود دارند که می توانند به بهبود کمردرد کمک کنند.

راهکارهای تسکین کمردرد

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات یکی از بهترین روش های تسکین و درمان کمردرد است ، فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار و نوع مشکل وی از تجهیزات و متدهای مختلفی برای کمک به بیمار بهره می برد.

لیزر درمانی ، الکتروتراپی ، مگنت تراپی ، کشش ستون فقرات و تکنیک های درمان دستی در کنار تمرینات ورزشی بهره می برد.

انجام تمرینات کششی

کشش منظم ماهیچه ها ، تاندون ها و رباط هایی که ستون فقرات را پشتیبانی می کنند ، عنصر مهمی در تمام برنامه های ورزش کمر است. کشش هایی که برای تسکین درد گردن و کمر طراحی شده اند توسط فیزیوتراپیست که در زمینه فیزیوتراپی ستون فقرات تخصص دارد تنظیم و به بیمار آموزش داده می شوند.

فواید تمرینات کششی کمردرد

  • کاهش تنش در عضلات پشتیبان ستون فقرات ؛ تنش در این ماهیچه ها می تواند درد را در هر تعداد شرایط کمردرد تشدید کند
  • بهبود دامنه حرکتی و تحرک کلی
  • کاهش خطر ناتوانی ناشی از کمردرد
  • دردی که بیش از ۳ ماه طول بکشد (درد مزمن) ممکن است برای کاهش موفقیت آمیز درد به هفته ها یا ماه ها کشش منظم نیاز داشته باشد. حرکات کششی ممکن است به عنوان بخشی از یک برنامه فیزیوتراپی گنجانده شود.
ماساژدرمانی

انجام تکنیک های ماساژ سبب افزایش جریان خون در بدن شده و به شل شدن ماهیچه ها و مفاصل کمک زیادی می کند که می تواند کمک زیادی به تسکین درد بکند.

دارودرمانی

مسکن ها. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) ، مانند ایبوپروفن یا داروهایی که التهاب را کاهش می دهند می توانند به تسکین کمردرد کمک کنند.

تزریق داروهای استروئیدی در فضای اپیدورال می تواند التهاب را کاهش دهد ، این تزریق می تواند سبب ایجاد اختلال در رسیدن سیگنال های درد به مغز شود و در نتیجه درد را کاهش می دهد.

سایر راهکارهای تسکین کمردرد
  • کاهش وزن. کاهش وزن به کاهش فشار در مفاصل صورت کمک می کند.
  • استفاده از بریس های طبی
  • اجتناب از حمل اجسام سنگین
  • استفاده از کفش طبی هنگام راه رفتن
  • استفاده از تشک استاندارد هنگام خواب
  • پرهیز از نشستن و ایستادن به مدت طولانی
  • گرما و سرما درمانی

 

کلمات مرتبط :

راهکارهای تسکین کمردرد – درمان کمردرد – فیزیوتراپی کمردرد – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی در سعادت‌ آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up