سندرم پیریفورمیس عارضه ای شایع است که به دلیل انقباض و گرفتگی عضله پیریفورمیس رخ می دهد و معمولا سبب وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک و بروز علائم سیاتیک می شود.
عضله پیریفورمیس عضله کوچکی است که در عمق لگن و باسن قرار گرفته است و از یک طرف به استخوان ساکروم یا خاجی و از طرف دیگر به قسمت های بالایی استخوان ران متصل است.
در بسیاری از موارد دردهای مزمن ناحیه لگن به دلیل انقباض عضله پیریفورمیس رخ داده و مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می کند.
این سندرم در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال شیوع بالاتری دارد و میزان شیوع آن رد بین خانم ها بسیار بیشتر از آقایان است و اغلب همراه با دردهای ناحیه کمر است که این امر تشخیص آن را دشوار می کند.
عصب سیاتیک از به هم پیوستن ریشه های عصبی که از استخوان ساکروم خارج میشوند درست میشود و سپس این عصب از زیر عضله پیریفورمیس عبور میکنند به همین دلیل انقباض عضله پیریفورمیس سبب بروز علائم شبه سیاتیک می شود.
علائم سندرم پیریفورمیس
- سفتی در ناحیه لگن و باسن
- گزگز کردن و مور مور شدن باسن و پاها
- تشدید درد هنگام راه رفتن
- علائم شبه سیاتیک
- درد باسن
- تشدید درد با نشستن و ایستادن به مدت طولانی
- تشدید درد هنگام دفع مدفوع
- تشدید درد با فشار موضعی باسن
دلایل سندرم پیریفورمیس
سفت و کوتاه شدن عضله پیریفورمیس عامل اصلی بروز این سندرم و علائم آن است که به دلایلی همچون مواردی که در زیر اشاره شده رخ می دهد :
- انجام ورزش غیراصولی
- انجام ورزش سنگین بدون آمادگی قبلی
- وارد شدن ضربه شدید و مستقیم به باسن
روش های درمان
برای درمان سندرم پیریفورمیس بیمار باید فعالیت های ورزشی خود را به حداقل رسانده و از انجام حرکاتی که سبب تشدید درد می شود بپرهیزد.
قرار دادن کمپرس گرم بر روی باسن کمک زیادی به تسکین درد می کند.
استفاده از داروهای ضددرد و ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و تزریق داروهای کورتونی برای تسکین درد این عارضه توصیه می شود.
فیزیوتراپی و تمرین درمانی موثرترین روش در بهبود علائم این بیماری است.
انجام نرمش های کششی بر روی عضله پیریفورمیس کمک زیادی به کاهش و از بین بدن انقباض در این عضله می کند.
تمرینات تقویتی نیز با تقویت عضله پیریفورمیس به بهبودش رایط بیمار کمک می کند.
الکتروتراپی ، اولتراسوند ، تکنیک های درمان دستی و ماساژ و استفاده از لیزر پرتوان و تراکشن در کنار تمرینات ورزشی توسط فیزیوتراپیست برای کمک به درمان این عارضه و تسکین علائم آن مورد استفاده قرار می گیرند.
بندرت و در صورت عدم بهبودی بیمار با روش های ذکر شده عمل جراحی برای قطع محل اتصال عضله پیریفورمیس به استخوان برای تسکین درد بیمار انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
درمان سندرم پیریفورمیس – درمان درد سیاتیک – فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی در سعادت آباد – دکتر فیزیوتراپی – لیزر پرتوان در سعادت آباد
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
[…] آنجا که سندرم پیریفورمیس معمولا در اثر ورزش یا حرکت نامتعارف ایجاد میشود که […]