علائم فتق دیسک کمر با توجه به شدت دیسک بیرون زده ، محل دیسک و دیگر شرایط در افراد مختلف متفاوت است و می تواند از بی علامتی تا درد شدید و ناتوان کننده و بروز عوارض جدی همچون ضعف حرکتی و بی اختیاری ادرار و مدفوع متغیر باشد.

ستون فقرات بزرگسالان از ۲۴ استخوان به نام مهره تشکیل شده است. مهره ها توسط دیسک های نرم ساخته شده از یک ماده ژله مانند محافظت می شوند. این دیسک ها به شما این امکان را می دهند که ستون فقرات خود را به اطراف حرکت دهید و خم شوید.

اما اگر دیسک بین دو مهره شروع به لیز خوردن از جای خود کند، می تواند اعصاب اطراف را تحریک کرده و باعث درد شدید شود. به این وضعیت لغزش، پارگی یا فتق دیسک گفته می شود.

هنگامی که بخشی از هسته مرکزی از لبه بیرونی دیسک عبور می کند و به سمت کانال نخاعی برمی گردد، فتق دیسک رخ می دهد. این به اعصاب فشار می آورد. اعصاب نخاعی حتی به فشارهای جزئی بسیار حساس هستند که می تواند منجر به درد، بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو پا شود.کمردرد از هر پنج نفر چهار نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، درد به تنهایی برای تشخیص فتق دیسک کافی نیست.

شایع‌ترین علائم فتق دیسک کمر سیاتیک است – یک درد تیز و اغلب شدید که از باسن تا پشت یک پا گسترش می‌یابد. در اثر فشار بر روی عصب نخاعی ایجاد می شود و با ضعف در یک پا و سوزن سوزن شدن (احساس سوزن سوزن شدن) یا بی حسی در یک پا یا باسن نیز همراه است.

افزایش سن یکی از مهم ترین عوامل خطر فتق دیسک کمر است ، چراکه با افزایش سن دیسک ها آب خود ار از دست می دهند و آسیب پذیرتر می شوند.

بلند کردن اجسام بسیار سنگین که به طور ناگهانی فشار زیادی به ستون فقرات وارد می کنند می تواند منجر به فتق دیسک کمر شود.

علائم فتق دیسک کمر

اگرچه فتق دیسک ممکن است در هر قسمتی از ستون فقرات اتفاق بیفتد، اما بیشتر در قسمت پایین ستون فقرات (ستون فقرات کمری)، درست بالای باسن دیده می شود. درد ممکن است از پشت به باسن، ران ها و حتی ساق پا گسترش یابد.

ناراحتی ناشی از فتق دیسک معمولاً زمانی که فرد در حال فعالیت است بیشتر می شود و در هنگام استراحت کاهش می یابد. حتی سرفه، عطسه و نشستن می توانند علائم بیمار را بدتر کند، زیرا به اعصاب فشرده فشار می آورد. فتق دیسک همچنین می تواند سبب بروز علائم عصبی همچون احساس گزگز یا بی حسی در اندام ها بخصوص پاها شود. قسمت آسیب دیده پشت نیز ممکن است احساس ضعف کند.

پزشک برای تشخیص فتق دیسک یک معاینه فیزیکی برای یافتن منبع درد انجام می دهند. پزشک کمر بیمار را از نظر نقاط دردناک یا دردناک بررسی می کند.

فیزیوتراپی برای دیسک کمر

فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی دیسک کمر است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در سعادت آباد ارائه می شود، درمانگران ما ابتدا اقدام به ارزیابی دقیقی از شرایط بیماران کرده و بر اساس نیاز بیمار از موثرترین متدها و مدالیته های فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی بهره می برند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک کمر – علائم فتق دیسک کمر – درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی

keyboard_arrow_up