علل شایع کمردرد کدامند؟
اگر از کمردرد رنج می برید، تنها نیستید. چهار نفر از هر پنج بزرگسال علائم کمردرد را حداقل یک بار در طول زندگی خود تجربه می کنند. چرا؟ زیرا پشت ساختار پیچیده ای است که از ۳۳ مهره، بیش از ۳۰ ماهیچه، رباط های متعدد، مفاصل متعدد و دیسک های بین مهره ای تشکیل شده است. این ساختارها باید همه با هم کار کنند تا به حرکت شما کمک کنند و پایه ای پایدار برای اندام های شما فراهم کنند. همانطور که می بینید، ساختارهای زیادی وجود دارند که در صورت آسیب می توانند باعث ناراحتی شوند.
علل شایع کمردرد کدامند؟
کمر درد می تواند مرموز به نظر برسد. اغلب بدون دلیل مشخص و بدون هشدار ظاهر می شود. اما هنگامی که رخ می دهد، می تواند حتی انجام ساده ترین کارها را تقریبا غیرممکن کند.
علل شایع کمردرد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کشیدگی عضلانی: یکی از علل شایع کمردرد، کشیدگی عضلانی است. این زمانی اتفاق می افتد که یک نیرو، پیچش یا کشش غیرمنتظره به یک یا چند ماهیچه در پشت وارد شود. در نتیجه، کشش بیش از حد می تواند در عضله رخ دهد و باعث احساس درد در پشت شود.
برآمدگی یا بیرون زدگی دیسک های ستون فقرات: فتق دیسک می تواند منجر به کمردرد شود. اکثر فتق های دیسک با روند طبیعی پیری مرتبط هستند، با این حال، میتوانند به دلیل آسیبهایی مانند بارگذاری شدید ناگهانی پشت (مانند بلند کردن نامناسب) رخ دهند. در برخی موارد، فتق یا بیرون زدگی دیسک می تواند اعصاب نخاعی را تحت فشار قرار دهد. جایی که آنها از ستون فقرات خارج می شوند، منجر به نوع درد رادیکولار می شود که در آن درد در محل آسیب و در طول مسیر عصب آسیب دیده احساس می شود. برای مثال سیاتیک نوعی درد رادیکولار است.
تنگی کانال نخاعی: تنگی ستون فقرات یکی دیگر از علل شایع کمردرد است. بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال رخ می دهد. این اصطلاح به باریک شدن کانال نخاعی اشاره دارد که می تواند به اعصاب فشار وارد کند. تنگی ستون فقرات دلایل زیادی دارد، از جمله ضخیم شدن رباط ها در امتداد کانال نخاعی یا خارهای استخوانی که می توانند در اثر تغییرات آرتروز ایجاد شوند. این وضعیت میتواند منجر به کمردرد شود که با تحمل وزن طولانی مدت یا راه رفتن بدتر میشود. در موارد شدید، گاهی اوقات جراحی برای اصلاح این اختلال ضروری است.
سایر علل شایع کمردرد کدامند؟
آرتروز ستون فقرات: آرتروز می تواند هر مفصلی از جمله مفاصل ستون فقرات را درگیر کند. این بیماری بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال دیده می شود و با یافته هایی مانند تنگی کانال نخاعی مرتبط است. با افزایش سن، غضروف در دیسک های بین مهره ها و مفاصل ستون فقرات شروع به تحلیل می کند. این می تواند منجر به افزایش خطر التهاب، تورم و سفتی شود که به نوبه خود باعث کمردرد می شود. با پیشرفت آرتریت، گاهی اوقات استخوان ها ممکن است خار ایجاد کنند و رباط ها ضخیم شوند، که هر دو با تنگی کانال نخاعی که در بالا توضیح داده شد مرتبط هستند.
بیماری ضعیف شدن استخوان: پوکی استخوان در برخی موارد می تواند با کمردرد همراه باشد و در زنان شایع است. این یک بیماری است که با کاهش تدریجی تراکم استخوان مشخص می شود. این منجر به نازک شدن بافت استخوانی می شود که فرد را بیشتر مستعد شکستگی یا شکستگی استخوان می کند. استخوانهای ستون فقرات میتوانند تحت تأثیر این اختلال قرار بگیرند، که منجر به ایجاد مناطق کوچکی میشود که میتواند با آسیب جزئی فرو بریزد و منجر به شکستگیهای فشاری دردناک مهره شود.
فیبرومیالژیا: وضعیتی به نام فیبرومیالژیا یکی از علل شایع درد در چندین محل است که می تواند شامل کمر نیز باشد. این وضعیتی است که با درد گسترده بافت نرم، خستگی، اختلال خواب و وجود نواحی حساس با توزیع یکنواخت مشخص می شود. سابقه حداقل سه ماه درد و حساسیت گسترده در یازده یا بیشتر از هجده نقطه حساس تعیین شده برای تشخیص این اختلال مورد نیاز است.
فیزیوتراپی برای کمردرد
فیزیوتراپی به عنوان موثرترین روش در درمان مشکلات ستون فقرات و کمردرد شناخته می شود که نیاز به استفاده از داروهای شیمایی و جراحی های غیرضروری را تا حد زیادی کاهش می دهد ، فیزیوتراپی روشی ایمن ، موثر و مفید است که می تواند آسیب های ستون فقرات را درمان کرده و به تسکین علائم بیماران کمک کند.
متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد خدمات تخصصی فیزیوتراپی ستون فقرات را بر اساس متدهای درمانی روز دنیا و با استفاده از تجهیزات پیشرفته فیزیوتراپی ارائه می دهند.
درمانگران ما ابتدا اقدام دقیق ستون فقرات بیمار و بررسی علائمی که برای وی ایجاد شده می پردازند و بر اساس نتایج بدست آمده برنامه درمانی منحصر بفردی را در نظر می گیرند که می تواند شامل تمرینات ورزشی (تمرینات کششی ، تمرینات تقویتی و تمرینات دامنه حرکتی) ، درمان های دستی ، سوزن خشک ، مدالیته های ضددرد همچون الکتروتراپی و لیزر تراپی باشد.
آن دسته از عزیزانی که به دلیل کمردرد و مشکلات ناشی از آن برای خروج از منزل و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی دچار مشکل هستند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند. متخصصان ما خدمات فیزیوتراپی در منزل را با کیفیت بالا به این عزیزان ارائه می دهند.
نکات پایانی
گاهی اوقات، به نظر می رسد که کمردرد بدون هیچ دلیل مشخصی ظاهر می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، حتی تغییرات جزئی که فشارهای مکرر روی کمر شما مانند وضعیت نشستن نامناسب می تواند مقصر باشد. همچنین، خم شدن مکرر یا بلند کردن اجسام سنگین می تواند فشار بیش از حد بر ستون فقرات شما وارد کند و منجر به درد شود.
اگر کمردرد دارید، باید آن را توسط یک دکتر فیزیوتراپی بررسی کنید. برای تشخیص و ایجاد یک برنامه به پزشک خود مراجعه کنید و با فیزیوتراپیست خود تماس بگیرید تا نحوه صحیح نشستن و درمان کمردرد یا سیاتیک خود را بیاموزید. علائم شدید یا علائم غیرعادی مرتبط با کمردرد مانند تب، بی حسی یا ضعف، یا از دست دادن کنترل مثانه نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.