عوامل خطر درد سیاتیک چیست؟ آیا در معرض خطر درد سیاتیک هستید؟
عوامل زیادی وجود دارد که می تواند در بروز سیاتیک نقش داشته باشد. این بیماری باعث درد، سوزن سوزن شدن، بی حسی، ضعف، و از دست دادن رفلکس ها در کمر، باسن و پاها می شود. گاهی اوقات سیاتیک به دلیل شرایط دژنراتیو مانند آرتریت ایجاد می شود – و عوامل سبک زندگی نیز در این امر نقش دارند.
ممکن است با هر فشار ناگهانی بر روی دیسکها، استخوانهای پایین ستون فقرات، مانند حین فعالیتهای کاری یا ورزش، دیسک ها بیرون بزنند و بر عصب سیاتیک فشار وارد کنند، فعالیت های بدنی، از جمله ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و حرکات مکرر میتواند منجر به آسیب یا التهاب شود که بر عصب سیاتیک تأثیر میگذارد. بارداری یکی دیگر از علل سیاتیک است،
رادیکولوپاتی وضعیتی است که در آن یک ریشه عصبی در ستون فقرات فشرده می شود. سیاتیک نوعی رادیکولوپاتی کمری (پایین ستون فقرات) است که در آن عصب سیاتیک تحت فشار قرار می گیرد.
سیاتیک به درد پایین یک پا اشاره دارد.
عوامل خطر درد سیاتیک
سن به عنوان عامل خطر سیاتیک
شایع ترین علل سیاتیک است با افزایش سن تغییر می کند. سیاتیک بیشتر در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی رخ می دهد. با افزایش سن، شرایط پزشکی میتواند منجر به تغییرات ساختاری شود که میتواند به دلیل اثرات روی دیسک های بین مهرهای، خارهای استخوانی و تنگی نخاع منجر به سیاتیک شود.
بیماری ستون فقرات و دیسک
بیماریهای رایجی که بر ستون فقرات و دیسک های داخل مهرهای تأثیر میگذارند، به تدریج ایجاد میشوند. هنگامی که فشار روی عصب سیاتیک به آستانه خاصی رسید، علائم می توانند شروع شوند.
شرایطی که می تواند منجر به فشار عصب سیاتیک شود:
- آسیب دیسک های بین مهره ای معمولا در حدود ۴۵ سالگی شروع می شود
- تنگی ستون فقرات (تنگی کانال نخاعی) معمولاً ابتدا در افراد ۵۰ ساله یا بالاتر ظاهر می شود.
- تغییرات آرتروز در ستون فقرات، مانند خار استخوان، می تواند پس از سال ها آرتریت ایجاد شود.
- هر یک از این شرایط همچنین می تواند ستون فقرات را مستعد آسیب دیدگی کند.
سبک زندگی کم تحرک
در حالی که آسیب های ناشی از فعالیت ها می تواند به ستون فقرات شما آسیب برساند، نشستن به عنوان یک عادت معمولی خطر سیاتیک شما را نیز افزایش می دهد. ممکن است هر روز در حین کار با کامپیوتر، رانندگی یا استراحت برای مدت طولانی بنشینید.
دلیل بزرگی که نشستن می تواند منجر به سیاتیک شود این است که نشستن ستون فقرات و دیسک های شما را فشرده می کند که ممکن است ریشه عصبی نخاعی را تحریک کند. دلیل دیگر این است که نشستن ممکن است مستقیماً به عصب سیاتیک فشار وارد کند.
آسیب های جسمی
در هر سنی، آسیب فیزیکی می تواند منجر به سیاتیک شود. فعالیت هایی مانند ورزش های رقابتی، ورزش، مشاغل سخت، بلند کردن مکرر یا چرخاندن ستون فقرات می تواند خطر فتق دیسک را افزایش دهد که می تواند باعث علائم ناگهانی سیاتیک شود. به عنوان مثال، لرزش ناشی از کار با چکش یک خطر مرتبط با کار است.
سایر عوامل خطر درد سیاتیک
اگر فاکتورهای سلامتی دارید که منجر به فشار بیش از حد بر روی عصب سیاتیک شما می شود، ممکن است در معرض خطر سیاتیک باشید.
عواملی که می توانند فشار بر روی عصب سیاتیک را افزایش دهند:
- چاقی
- بارداری
- اسکولیوز
- ضعف شدید در یک طرف بدن که می تواند به دلیل فلج مغزی یا سکته مغزی رخ دهد.
فیزیوتراپی
اگر هر یک از این عوامل خطر را دارید با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید. آنها ممکن است علائم سیاتیک (مانند تغییرات خفیف رفلکس یا از دست دادن حسی) را قبل از شروع علائم تشخیص دهند. فیزیوتراپی یا تمرینات ورزشی فیزیوتراپی در منزل ممکن است به جلوگیری از پیشرفت فشار کمک کند تا آسیبی به عصب سیاتیک تان نرسد.
فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی آسیب های اسکلتی و مشکلات ستون فقرات از جمله درد سیاتیک است که توسط متخصصان با تجربه ما در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد زیر نظر دکتر کمالی حکیم ارائه می شود. عزیزانی که به دلیل درد و مشکلات حرکتی نمی توانند به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کنند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند.