فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر
بیرون زدگی دیسک کمر زمانی رخ می دهد که بخشی از دیسک ژل مانند بین مهره ها نشت کند و با اعصاب یا نخاع آن ناحیه تماس پیدا کند.
دیسک ها از بافت همبند قوی تشکیل شده اند که به عنوان ضربه گیر در ستون فقرات عمل می کند و همچنین امکان حرکت را فراهم می کند. هر دیسک از یک لایه بیرونی سخت تشکیل شده است که از یک ماده نرم تر و ژل مانند تر در مرکز دیسک محافظت می کند. اگر لایه بیرونی آسیب ببیند، پارگی های کوچکی در آن ایجاد می شود و باعث می شود که ماده داخلی از دیسک خارج شود و با اعصاب یا نخاع تماس پیدا کند. این عارضه معمولاً در افراد بین ۳۰ تا ۵۰ سال رخ می دهد و احتمال ابتلا به آن در مردان بیشتر از زنان است. با بالا رفتن سن، دیسک ها دچار کم آبی می شوند و در نتیجه بیشتر در معرض پارگی قرار می گیرند، که باعث می شود بیرون زدگی دیسک بیشتر شود. عوامل دیگری نیز وجود دارند که احتمال این عارضه را افزایش میدهند، از جمله بلند کردن مکرر وسایل سنگین، نشستن برای مدت طولانی مانند رانندگی در مسافتهای طولانی و اضافه وزن.
فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر موثرترین درمان غیرجراحی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد ارائه می شود.
علائم بیرون زدگی دیسک کمر
اگر فقط قسمت کوچکی از دیسک به سمت بیرون برآمده باشد، ممکن است علائم خفیفی را ایجاد کند با این حال، در موارد شدیدتر، بیرون زدگی دیسک میتواند باعث بیماری دیگری به نام سیاتیک شود. عصب سیاتیک طولانی ترین عصب در بدن است و از باسن، از پشت لگن و تا پایین پاها امتداد دارد. بنابراین هرگونه تحریک عصب سیاتیک می تواند باعث درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در باسن و پاها شود که به سیاتیک معروف است. سیاتیک همچنین می تواند باعث ضعف در هر یک از ماهیچه هایی شود که توسط عصب سیاتیک تامین می شود. سایر علائم دیسک کمر عبارتند از:
- مشکلات حسی
- مشکلات تعادل
- گرفتگی های عضلانی
فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر
در بیشتر موارد، علائم و مشکلات بیمار به داروهای کنترل درد و فیزیوتراپی منظم نیاز دارند و می توانند در عرض ۶ هفته به حالت عادی برگردند.
علائم خود را نادیده نگیرید و سعی نکنید خودتان آن را درمان کنید. تا زمانی که یک تشخیص حرفه ای دریافت نکرده باشید، نمی دانید آسیب شما چقدر جدی است. برای جلوگیری از حرکت نباید در رختخواب بمانید زیرا این نیز علائم شما را بدتر می کند. همچنین باید از هر گونه حرکات خم شدن و پیچش بیش از حد خودداری کنید و تا بهبودی کامل سعی نکنید وسایل سنگین را بلند نکنید و همه اینها علائم شما را بدتر می کند. نشستن برای مدت طولانی مانند رانندگی علائم شما را تشدید می کند و اگر مجبور هستید برای شغل خود رانندگی کنید، ممکن است نیاز به خرید رول کمر برای حمایت از کمر داشته باشید.
فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر باید بلافاصله شروع شود و شامل تمرینات ورزشی ، آب درمانی و مدالیته های ضددرد می شود. یک برنامه تمرینی فردی نیز شامل تمرینات تقویتی، دامنه حرکتی و وضعیتی ارائه خواهد شد.
درمان های دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تمرینات ثبات مرکزی
- تکنیک های درمان دستی بافت نرم
- ماساژ دادن عضلات
حتی زمانی که علائم فروکش کرد، مهم است که تمرینات خود را برای حفظ قدرت و حمایت از ستون فقرات خود ادامه دهید. برای موارد جدیتر که با فیزیوتراپی یا دارو برطرف نمیشوند، ممکن است جراحی توصیه شود. فیزیوتراپی همچنین برای بهبودی سریع تر پس از عمل جراحی و بازیابی قدرت و دامنه حرکات ستون فقرات ضروری است.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر – درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی – بهترین مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی سیاتیک