فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد به عنوان موثرترین روش درمانی شناخته می شود که توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد ارائه می شود.

کمردرد وضعیتی است که سالانه سلامت میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه می کنند. در هر زمان، تحقیقات مربوط به درد نشان می دهد که حدود ۲۵ درصد از بزرگسالان از کمردرد رنج می برند.

پشت انسان از شبکه پیچیده ای از ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها، دیسک ها، اعصاب و استخوان ها به نام مهره ها تشکیل شده است. همه این ساختارها با هم کار می کنند تا هم ثبات و هم حرکت را فراهم کنند. آنها همچنین برای محافظت از ساختارهای مهم مانند طناب نخاعی در کانال نخاعی و همچنین ریشه های عصبی استفاده می کنند. اختلال در هر یک از این ساختارها می تواند باعث ایجاد یک قسمت از کمردرد شود.

انواع کمردرد

بیشتر دوره‌های کمردرد در دسته درد حاد قرار می‌گیرند که علائم در عرض ۲ تا ۶ هفته برطرف می‌شوند. با این حال، برای برخی علائم ممکن است تا ۲ ماه باقی بماند. تنها بخش کوچکی از افراد دچار کمردرد مزمن می شوند که در آن درد بیش از ۱۲ هفته ادامه دارد.

کمردرد را می توان به ۲ دسته اصلی تقسیم کرد:

کمردرد حاد
ناراحتی کمر که از چند روز تا چند هفته طول می کشد به عنوان حاد یا تحت حاد شناخته می شود. اکثر کمردردها حاد هستند. معمولاً با یا بدون درمان از بین می رود و در نتیجه از دست دادن عملکردی وجود ندارد.

کمر درد مزمن
می تواند به عنوان دردی تعریف شود که ۱۲ هفته یا بیشتر طول بکشد. به طور معمول، کمتر از ۱۰٪ از افرادی که تحت تاثیر کمردرد حاد قرار دارند، دچار درد مزمن با علائم پایدار می شوند.

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد در بهبود هر دو نوع کمردرد موثر است.

علل درد حاد و مزمن
برای اکثر دوره های کمردرد حاد، علت اصلی آسیب به بافت های نرم در پشت است، مانند کشیدگی عضلانی یا رگ به رگ شدن رباط. این آسیب‌ها شایع هستند و معمولاً پس از تصادف یا فعالیت‌های سنگین اتفاق می‌افتند، به‌ویژه اگر فرد به آن عادت نداشته باشد. این ممکن است باعث درد خفیف تا شدید شود و همچنین گاهی اوقات باعث اسپاسم عضلانی شود.

درد مزمن اغلب پیچیده و چند بعدی است و می تواند با یا بدون هر نوع آسیب اولیه رخ دهد. شناسایی یک علت زمینه‌ای می‌تواند بسیار دشوار باشد، زیرا معمولاً عوامل زیادی در ایجاد این بیماری نقش دارند. عواملی مانند سلامت جسمانی و سلامت روان، سطح تناسب اندام و فعالیت و سطح استرس تنها چند نمونه از عناصری هستند که می توانند در ایجاد درد مزمن نقش داشته باشند.

درد نوروپاتیک معمولاً ناشی از ناراحتی خود سیستم عصبی است، مانند فشار یا تحریک عصب. درد نوروپاتیک می تواند حاد یا مزمن باشد. علائم درد عصبی می تواند شامل درد شدید و سوزشی و انتشار درد به پاها، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، و افزایش حساسیت به لمس باشد. به عنوان مثال، شرایطی که عصب سیاتیک را تحریک می کند، می تواند باعث درد انتشاری و علائم در ساق پا شود. درد و بی حسی یا سوزن سوزن شدن پا گاهی اوقات می تواند تا انگشتان پا همراه با سیاتیک حرکت کند و اغلب زمانی که عصب با موقعیت های مستقیم پاها کشیده می شود، احساس بدتر می شود.

گاهی اوقات، برخی از بیماری های پزشکی می تواند باعث کمردرد حاد یا مزمن شود، مانند سنگ کلیه یا تنگی کانال نخاع. سایر شرایط سلامت پزشکی، مانند پوکی استخوان، می تواند خطر ابتلا به استخوان های شکسته مانند شکستگی های فشاری در ستون فقرات را افزایش دهد. حتی برخی از بیماری های اسکلتی عضلانی و پوستی، مانند آرتریت پسوریازیس، ارتباط هایی وجود دارد. 

فیزیوتراپیست ها واجد شرایط ارزیابی و غربالگری بیماران بدون نیاز به ارجاع پزشک هستند. 

ارزیابی شما با یک تاریخچه دقیق با سوالاتی مانند:

کمردرد از چه زمانی و چگونه شروع شد؟ چه فعالیت هایی باعث تشدید آن می شوند؟
آیا فعالیت های خاصی وجود دارد که به دلیل کمردرد قادر به انجام آنها نیستید؟
آیا درمان های دیگری برای کمردرد امتحان کرده اید و چه کمکی کرده یا نه؟

بعد یک ارزیابی فیزیکی است که ممکن است شامل برخی از موارد زیر باشد:

  • بررسی دامنه حرکت ستون فقرات کمری و پایین یا بالاتنه.
  • بررسی قدرت اندام، پشت و عضلات شکم.
  • آزمایش اعصاب برای عملکرد و حساسیت و همچنین غربالگری برای اختلالات عصبی.
  • لمس مفاصل ستون فقرات و بافت های نرم برای بررسی اسپاسم و حساسیت.

درمان کمردرد 

راه های مختلفی برای درمان موثر کمردرد وجود دارد. با این حال، یکی از مواردی که باید از آن اجتناب کرد، استراحت در رختخواب است. موسسات تحقیقاتی دانشگاهی نشان داده‌اند که در حالی که ممکن است گاهی اوقات به استراحت و تغییر وضعیت نیاز باشد، استراحت کامل در بستر دیگر توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند کمردرد را بدتر کند. ثابت شده است که دراز کشیدن طولانی مدت در رختخواب بهبودی را به تاخیر می اندازد و باعث ضعف و سفتی عضلات می شود.

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

پس از یک ارزیابی کامل، فیزیوتراپیست شما یک برنامه درمانی مراقبتی را برای کمک به شما در دستیابی به اهداف مورد نظر خود ایجاد می کند. این اهداف می تواند کاهش علائم درد، بهبود تحرک، بازیابی قدرت یا توانایی انجام یک فعالیت خاص باشد. 

یک برنامه درمانی فیزیوتراپی می تواند عناصر مختلفی را شامل شود مانند:

  • آموزش در مورد مشکل کمر و نحوه درمان آن
  • تکنیک های عملی مانند ماساژ، حرکت مفاصل و کشش های کمکی.
  • برای بازیابی تحرک، قدرت و عملکرد خود ورزش کنید و حرکات کششی انجام دهید. فیزیوتراپیست ها اغلب تمریناتی را برای بهبود قدرت عضلات پشت و شکم یا عضلات مرکزی انجام می دهند.

روش‌هایی که ممکن است به مدیریت درد کمک کنند، مانند بسته‌های گرم و سرد یا تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) که ممکن است به مسدود کردن سیگنال‌های درد کمک کند.

فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند برای بازگشت به کار یا بازگشت به برنامه ریزی ورزشی پس از آسیب دیدگی کمر، کمک مراقبتی ارائه کنند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی برای کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در سعادت آباد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

دکمه های اشتراک گذاری

مقالات بیشتر که شاید بخواهید

 دکتر ایمان کمالی حکیم

  • عضو بنياد ملی نخبگان عضو سازمان استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی ايران
  • دکتری تخصصی فیزیوتراپی
  • اولین دیپلمات ایرانی متد مکنزی