فیزیوتراپی درد سیاتیک

فیزیوتراپی درد سیاتیک به طور معمول خط اول درمان برای تسکین ، درمان و تسکین علائم سیاتیک هستند.است که در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.

شرایط پزشکی زمینه ای ، مانند فتق دیسک با دیسک دژنراتیو سبب وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک و فشردگی آن شده و زمینه بروز درد سیاتیک را فراهم می کنند.

فیزیوتراپی و ورزش بخش مهمی از درمان درد سیاتیک هستند که علاوه بر کمک به تسکین علائم به درمان عامل زمینه ای نیز کمک می کنند.

فیزیوتراپی همچنین از عود مجدد علائم جلوگیری می کند ، فیزیوتراپی و ورزش به تقویت و تحرک بافت های کمر ، لگن ، شکم ، باسن و ران نیز کمک می کنند.

فیزیوتراپی ممکن است با استفاده از درمان های تسکین دهنده درد ، مانند نسخه بدون نسخه (OTC) یا داروهای تجویز شده یا تزریق استروئید اپیدورال همراه باشد.

فیزیوتراپیست ممکن است ترکیبی از انواع مختلف متدها و مدالیته های درمانی را در کنار تمرینات ورزشی برای کمک به بهبود درد سیاتیک را پیشنهاد دهد.

فیزیوتراپیست با توجه به شرایط بیمار و همچنین شدت درد و سایر علائم برنامه درمانی را برای بیمار تنظیم می کند.

تمرینات کششی پشت با تقویت حرکت ستون فقرات به تسکین درد کمک می کنند. غالباً ، افراد مبتلا به کمردرد و سیاتیک با حرکت مستقیم ستون فقرات احساس تسکین می کنند. یک فیزیوتراپیست معمولاً اولویت جهت گیری فرد را قبل از تجویز تمرینات جهت دار خاص ارزیابی می کند ، زیرا این موارد متناسب با هر بیمار و علائم آن است. این تمرینات شامل خم شدن به عقب (امتداد) و جلو (خم شدن) است. این حرکت جهت دار یکی از مولفه های مهم روش مکنزی است که به عنوان تشخیص و درمان مکانیکی (MDT) نیز شناخته می شود.

تمرینات تقویتی شامل تمرینات وزنه ای و مقاومتی برای تقویت عضلات شکم ، کمر ، باسن و پاها هستند.

تمرینات ایزومتریک شامل انقباض عضلات بدون حرکت مفاصل است. نمونه هایی از تمرینات ایزومتریک شامل یک تخته یا یک پایه نگهدارنده پل است. این حرکات می توانند در هنگام حادتر شدن علائم ، به تقویت عضلات کمک کنند.

تمرینات ایزوتونیک نیز شامل انقباض عضله برای مقاومت در برابر یک بار ثابت ، مانند نوارهای مقاومت و تمرین با وزنه ، برای کمک به افزایش قدرت عضله از طریق مقاومت مداوم به حرکات خاص است.

بازآموزی عملکردی شامل حرکات مجدد مانند بلند کردن ، حمل کردن ، خم شدن یا چمباتمه زدن است. استفاده از تکنیک مناسب و الگوهای حرکتی سالم برای کاهش درد و جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد است.

دستکاری مفصل یک روش درمان دستی است که در آن درمانگر برای تقویت تسکین درد و بازگرداندن حرکت طبیعی ، یک نیروی محکم و سریع در محدوده انتهایی حرکت مفصل اعمال می کند.

سوزن خشک یکی از تکنیک های فیزیوتراپی سیاتیک است که فیزیوتراپیست از یک سوزن کوچک برای هدف گرفتن یک نقطه ماشه در عضله استفاده می کند. این روش برای آزاد سازی بافت عضلانی بیش از حد تحریک پذیر و یا بیش از حد منقبض شده برای کاهش درد انجام می شود.

آزاد سازی میوفاشیال و تحرک بافت نرم نیز از راهکارهای فیزیوتراپی درد سیاتیک است که فیزیوتراپیست با استفاده از دستان و یا ابزاری برای تحرک بافت های کمر ، باسن یا پاها برای درمان محدودیت های فاشیال (بافت نرم زیرین) و کاهش تنش یا اسپاسم عضلات استفاده می کند.

فیزیوتراپی درد سیاتیک

اصلاح پوسچر و نحوه صحیح راه رفتن و انجام فعالیت ها نیز نقش مهمی در مدیریت علائم درد سیاتیک دارند.

علائم سیاتیک

  • احساس درد در کمر که معمولا به پاها نیز منتشر می شود.
  • بی حسی و ضعف پاها
  • گزگز کردن باسن و پاها
  • اختلال در عملکرد حرکتی

فواید فیزیوتراپی درد سیاتیک

  • کاهش احساس درد در حین انجام فعالیت ها
  • درمان عامل زمینه ای
  • کاهش اختلالات حسی و حرکتی
  • بازیابی الگوهای حرکتی عملکردی بدون درد 
  • تسکین درد کمر ، باسن ، ران و پا
  • کاهش اسپاسم عضلات
  • بهبود عملکرد ستون فقرات کمر و مفصل ساکروایلیاک
  • کاهش ترس ناشی از حرکت

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سیاتیک – درمان درد سیاتیک – فیزیوتراپی دیسک کمر – بهترین درمان دیسک کمر – دکتر کمالی حکیم – فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در بلوار دریا

فیزیوتراپی درد سیاتیک

دکمه های اشتراک گذاری

مقالات بیشتر که شاید بخواهید

 دکتر ایمان کمالی حکیم

  • عضو بنياد ملی نخبگان عضو سازمان استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی ايران
  • دکتری تخصصی فیزیوتراپی
  • اولین دیپلمات ایرانی متد مکنزی