فیزیوتراپی در بیماران ضایعه نخاعی پس از آسیب بخش مهمی از روند بهبودی است که با هدف بهبود سطح حرکت و قدرت و همچنین سلامت کلی ارائه می شود.

بهبودی پس از آسیب نخاعی اغلب یک فرآیند طولانی و چالش برانگیز است. تا حد زیادی به شدت و سطح آسیب نخاعی و اینکه به عنوان کامل یا ناقص طبقه بندی می شود بستگی دارد.

متخصصان فیزیوتراپی می توانند به طور خاص به بهبودی فرد از آسیب نخاعی کمک کنند.

نقش فیزیوتراپی در بیماران ضایعه نخاعی

اهداف فیزیوتراپی پس از آسیب نخاعی شامل موارد زیر می شود:

  • فیزیوتراپیست روی به حداکثر رساندن بهبود عملکرد حرکتی و حسی فرد متمرکز خواهد بود.
  • فیزیوتراپیست ها همچنین به جلوگیری از مشکلات سلامت ثانویه و عوارض مربوط به آسیب نخاعی به افراد کمک می کنند.
  • یکی از اهداف این است که بیماران تا حد امکان زندگی کاملی داشته باشد.

مزایای فیزیوتراپی پس از آسیب نخاعی

ما می دانیم که فعالیت بدنی برای سلامت کلی مهم است. اگر فردی آسیب نخاعی جدی داشته باشد، مسلماً مهم‌تر است. یک فیزیوتراپیست بسته به سطح آسیب و نیازهای خاص فرد، اهداف مختلفی را برای تمرکز بر روی آنها خواهد داشت.

بیمار ممکن است در قسمت های خاصی از بدن خود احساس و قدرت خود را از دست داده باشد. فیزیوتراپیست قادر خواهد بود به تقویت نواحی ضعیف شده به دلیل عدم استفاده از آنها و همچنین تقویت سایر نواحی بدن برای جبران کمک کند.

حفظ سلامت قلب مهم است، اما برای کسی که آسیب نخاعی دارد، همیشه آسان نیست. شرکت در تمرینات هوازی راه ایده آلی برای حفظ گردش خون خوب و سلامت قلب و عروق پس از آسیب به ستون فقرات است.

برخی از افراد مبتلا به آسیب نخاعی ممکن است دچار مشکل تنفسی شوند ، به خصوص زمانی که این آسیب در ناحیه گردنی و قفسه سینه ستون فقرات ایجاد شده باشد. در برخی موارد، این می تواند به معنای یادگیری دوباره تنفس و بهبود قدرت عضلات تنفسی باشد.

بسته به شدت آسیب نخاعی، یکی از زمینه های مهمی که فیزیوتراپیست به آن کمک می کند، بهبود تحرک است. برای فرد، این می تواند به معنای یافتن راه های جایگزین برای حرکت، تقویت عضلات یا یادگیری کار با وسایل کمکی مانند ویلچر، چارچوب راه رفتن یا عصا باشد.

تمرینات فیزیوتراپی در بیماران ضایعه نخاعی

تمرینات قدرتی بخشی جدایی ناپذیر از روال فیزیوتراپی آسیب نخاعی است. طیف گسترده ای از طبقه بندی ها برای آسیب نخاعی وجود دارد و نقش فیزیوتراپیست یافتن رویکرد صحیح و شخصی است که برای فرد مفید است.

انواع مختلف تمرینات فیزیوتراپی می تواند به اهداف متفاوتی دست یابد.

  • تمرینات تقویتی: تمرینات با وزنه و ورزش های تقویتی برای حفظ قدرت عضلانی در گروه های عضلانی که بیمار هنوز روی آنها کنترل دارد، طراحی شده است.
  • تمرینات هوازی: قلب خون پر از مواد مغذی حیاتی و اکسیژن را به اطراف بدن پمپاژ می کند و بهترین راه برای دستیابی به سطح خوبی از سلامت قلب و عروق از طریق ورزش هوازی است.
  • آموزش راه رفتن: برخی از افرادی که پس از ضایعه نخاعی بهبود می یابند باید تلاش کنند و یاد بگیرند که چگونه دوباره راه بروند. تمرین راه رفتن ممکن است شامل کار در استخر برای تقویت عضلات و همچنین یادگیری نحوه راه رفتن با عصا باشد.
  • تمرین انعطاف‌ پذیری: انعطاف‌پذیری برای سلامتی بسیار حیاتی است، اگر تحرک کاهش یابد، بیشتر. همچنین می تواند به فرد کمک کند تا با مسائل دیگری که ممکن است به دنبال آسیب نخاعی مانند اسپاستیسیتی ایجاد شود، مقابله کند.

راه بهبودی برای یک فرد مبتلا به آسیب نخاعی چالش برانگیز است و کار با فردی که حمایت کننده است و نیازهای فرد را درک می کند، حیاتی است.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد خدمات تخصصی فیزیوتراپی در آسیبهای نخاعی را ارائه می دهند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در بیماران ضایعه نخاعی – فیزیوتراپی در آسیب های نخاعی – مرکز فیزیوتراپی در بلوار دریا – فیزیوتراپی در سعادت آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up