فیزیوتراپی در تنگی کانال نخاعی راهکاری موثر در تسکین علائم ، بهبود عملکرد بیمار و کمک به درمان عامل زمینه ای است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در سعادت آباد ارائه می شود.
اصطلاح “تنگی” به باریک شدن کانال نخاعی که طناب نخاعی از طریق آن حرکت می کند، اشاره دارد. این معمولاً به تدریج در یک دوره زمانی طولانی اتفاق میافتد، زیرا دیسکهای بین مهرهای و مفاصل فاست تخریب میشوند و خارهای استخوانی مرتبط (“استئوفیت”) به کانال نخاع نفوذ میکنند. مفاصل فاست نیز می توانند با دژنراسیون و التهاب مرتبط بزرگ شوند. این منجر به ایجاد سوراخی با قطر کمتر برای طناب نخاعی می شود که باعث می شود طناب نخاعی و اعصاب مرتبط با آن تحت فشار قرار گیرند.
همچنین با افزایش سن رباط های ستون فقرات سفت و ضخیم تر می شوند که این نیز به تنگی ستون فقرات کمک می کند.
تنگی ممکن است در کانال مرکزی نخاع (تنگی مرکزی) جایی که طناب نخاعی یا دم اسبی قرار دارد، در مسیری که ریشه عصبی از کانال مرکزی خارج میشود (تنگی فرورفتگی جانبی)، یا در سوراخ جانبی (تنگی روزنه) که در آن ریشه های عصبی فردی به خارج از بدن خارج می شوند، رخ دهد.
فیزیوتراپی در تنگی کانال نخاعی موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که می تواند به بهبود شرایط بیماران کمک کند.
علائم تنگی کانال نخاعی
علائم بسته به عواملی از جمله شدت تنگی، حساسیت اعصاب و سطح یا سطوحی که تنگی در آن رخ می دهد می تواند متفاوت باشد. علائم عبارتند از:
- درد در کمر ، گردن و انتشار به باسن
- درد ارجاعی به دیگر اندام ها
- درد می تواند یک طرفه باشد یا هر دو طرف را به طور همزمان درگیر کند
- ضعف، گرفتگی، بی حسی و سوزن سوزن شدن پاها
- تشدید درد با ایستادن یا راه رفتن به مدت طولانی
- معمولاً قطر کانال نخاعی در موقعیتهای خمیده (مثلاً نشستن، خم شدن به جلو) بهبود مییابد، بنابراین این موقعیتها اغلب تسکین میدهند.
- موقعیت هایی که باعث گسترش ستون فقرات می شوند (مانند ایستادن، خم شدن به عقب، راه رفتن در سربالایی) تمایل دارند کانال ستون فقرات را بیشتر باریک کنند که فضای اعصاب نخاعی را کاهش می دهد. به همین دلیل است که افراد مبتلا به تنگی اغلب ایستادن و راه رفتن طولانی مدت را مشکل میکنند، اما نشستن باعث تسکین میشود.
روشهای درمان
بسته به شدت علائم و میزان محدود کردن فعالیتهای روزمره، درمانها میتوانند متفاوت باشند. در اینجا چند درمان وجود دارد، بسته به میزان درد شما:
درمانهای غیرجراحی – برای دردهای خفیف تا متوسط، روشهای درمانی محافظهکارانهتر میتواند شامل داروها، فیزیوتراپی و برنامههای ورزشی باشد. همه بیماران باید قبل از عمل جراحی فیزیوتراپی محافظه کارانه را دنبال کنند.
جراحی کمر تهاجمی کمتر – برای درد متوسط تا شدید، رفع فشار را می توان از طریق روش های جراحی کمتر تهاجمی انجام داد.
جراحی سنتی کمر – برای درد متوسط تا شدید، رفع فشار یا همجوشی ستون فقرات ممکن است در نظر گرفته شود که درمانهای محافظهکارانهتر در تسکین درد موفق نباشند.
فیزیوتراپی در تنگی کانال نخاعی
افراد مبتلا به تنگی ستون فقرات اغلب از فیزیوتراپی برای تسکین سود می برند. در زیر برخی از روش هایی که فیزیوتراپی می تواند کمک کند آورده شده است:
- درمان دستی – این میتواند مفاصل و ماهیچههای سفت را شل کند و اغلب باعث تحرک بهتر مهرهها در ستون فقرات میشود و در نتیجه برخورد عصب را کاهش میدهد.
- ورزش – افراد مبتلا به تنگی اغلب از یک برنامه کششی برای شل کردن کمر خود بهره می برند، به ویژه تمریناتی که ستون فقرات را خم می کند و باعث باز شدن کانال برای ایجاد فضای بیشتر برای بافت عصبی می شود.
- توصیه های وضعیتی – لوردوز یا قوس زیاد در قسمت پایین کمر می تواند درجه تنگی را افزایش دهد، بنابراین آموزش افراد برای یافتن “نقطه خنثی” خود و گاهی اوقات حتی تشویق به یک حالت خمیده (یعنی خم شدن خفیف) می تواند باعث تسکین شود.
- آب درمانی – تمرینات مبتنی بر آب گرم اغلب بیشترین تسکین را می دهد، زیرا ستون فقرات تخلیه می شود و تحرک به مفاصل سفت ستون فقرات باز می گردد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در تنگی کانال نخاعی – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی کمردرد – فیزیوتراپی در سعادت آباد