فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر بهترین و کم عارضه ترین روش در درمان این بیماری شایع و مهم ستون فقرات است که نقش زیادی در پیشگیری از انجام جراحی های غیرضروری دارد.

مهره ها در ستون فقرات به وسیله صفحاتی که دیسک نام دارند از هم جدا می شوند ؛ در صورتی که عاملی سبب وارد شدن فشار غیرطبیعی و بیش از حد بر ستون فقرات و دیسک ها شود قسمت میانی و ژلاتینی مانند دیسک از محل خود خارج شده و به ریشه ها و اعصابی که از آن قسمت عبور می کنند فشار وارد می کنند که این شرایط می تواند منجر به بروز علائم حسی _ عصبی و حرکتی در فرد شود.

احساس درد در کمر و انتشار آن به پاها یکی از مهم ترین علائم بیرون زدگی دیسک کمر است.

با افزایش سن نیز آب موجود در دیسک ها کاهش یافته و انعطاف پذیری دیسک ها نیز کاهش پیدا می کند در این شرایط دیسک کمر آسیب پذیر شده و ریسک بروز فتق دیسک کمر افزایش پیدا می کند.

فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر روشی ایمن ، غیرتهاجمی ، موثر و بسیار کم هزینه تر از جراحی است که درد و مشکلات بیمار را تا حد زیادی تخفیف می دهد.

مبتلایان به بیرون زدگی دیسک کمر دچار محدودیت های حرکتی عدیده ای می شوند و نمی توانند براحتی خم و راست شوند ، علائم در برخی مبتلایان به حدی شدید است که فرد حتی نمی تواند به فعالیت های شغلی خود ادامه دهد و در برخی موارد حاد که فشار زیادی به ریشه ها و اعصاب نخاعی وارد می شود حتی ممکن است در کنترل ادرار و مدفوع خود دچار مشکل شود.

علائم فتق دیسک کمر

  • احساس درد شدید در کمر
  • انتشار درد به پاها
  • اختلال در عملکرد حرکتی
  • تشدید درد با حرکت و حتی عطسه و سرفه
  • ناتوانی در خم و راست کردن کمر و انجام فعالیت های روزمره
  • گزگز کردن و بی حسی و ضعف پاها
  • گرفتگی های عضلانی در کمر و پاها

فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر با توجه به شدت دیسک بیرون زده و علائم که برای بیمار ایجاد کرده با روش های مختلف جراحی و غیرجراحی امکان پذیر است.

خوشبختانه بسیاری از مبتلایان به بیرون زدگی دیسک کمر با روش های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی دیسک کمر بهبود قابل توجهی پیدا می کنند و جراحی تنها در مواردی که علائم بیمار در حال پیشرفت بوده و عوارض جدی همچون بی اختیاری ادرار و مدفوع و یا ضعف پیشرونده پاها برای بیمار رخ داده باشد انجام می گیرد.

استراحت نه به معنای استراحت مطلق بلکه کاهش سطح فعالیت به تمام مبتلایان به فتق دیسک کمر توصیه می شود.

بیمار مبتلا به این عارضه حتی الامکان باید از نشستن و ایستادن به مدت طولانی و خم و راست کردن ستون فقرات خود اجتناب کند تا فشار کمتری بر دیسک آسیب دیده وارد شود.

بلند کردن و حمل اجسام سنیگن یکی از عوامل خطر در بروز این بیماری و تشدید علائم آن است به همین جهت بیمار باید از حمل اجسام سنگین اجتناب کند.

فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر با استفاده از متدها و مدالیته های مختلف به درمان دیسک کمر کمک می کند که در کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد به مراجعه کنندگان گرامی ارائه می شود.

بسیاری از بیماران با فیزیوتراپی بخوبی درمان می شوند و نیازی به انجام جراحی نخواهد داشت ، فیزیوتراپی حتی در آن دسته از عزیزانی که تحت جراحی دیسک کمر قرار می گیرند برای کمک به تسریع روند بهبودی ضروری است.

فیزیوتراپی با تنظیم برنامه تمرینی که شامل تمرینات کششی و تقویتی می شود به بهبود شرایط فرد مبتلا کمک می کند.

تمرینات فیزیوتراپی دیسک کمر در تسکین و درمان علائم این بیماری بسیار موثرند.

تمرینات کششی سبب افزایش انعطاف ‌پذیری ستون فقرات و بهبود توانایی حرکتی در بیمار می شود.

لیزر پرتوان ، تکنیک های درمان دستی و ماساژ ستون فقرات نیز به تسکین علائم در فرد مبتلا به این عارضه کمک زیادی می کند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در خیابان سرو – فیزیوتراپی در بهرود – کلینیک فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر

keyboard_arrow_up