فیزیوتراپی در درمان سیاتیک

فیزیوتراپی در درمان سیاتیک

فیزیوتراپی در درمان سیاتیک معمولاً جز درمانهای خط اول برای تسکین ، درمان و پیشگیری از علائم سیاتیک است که توسط متخصصان توصیه می شود.

درد در ناحیه کمر ، لگن و یا ساق پا ، بی حسی ، سوزن سوزن شدن و یا ضعف در باسن ، ران ، پا و یا پا از جمله علائم و عوارض سیاتیک هستند که با فیزیوتراپی می توان به تخفیف آن ها کمک کرد.

فیزیوتراپی و ورزش بخش مهمی از درمان سیاتیک است. فیزیوتراپی درد را تسکین می دهد و از عود مجدد علائم جلوگیری می کند.

بیماریهای زمینه ای مانند فتق یا انحطاط دیسک یا فشردن ریشه عصبی در ستون فقرات کمری ممکن است باعث ایجاد علائم سیاتیک شوند.

برای جلوگیری از پیشرفت علائم ، توصیه می شود سیاتیک را در اسرع وقت درمان کنید. درمان سیاتیک ممکن است شامل هر دو روش غیر جراحی و جراحی باشد. به طور معمول ، ابتدا روشهای غیرجراحی مورد آزمایش قرار می گیرد. جراحی ممکن است زمانی تجویز شود که علت زمینه ای شدید باشد و یا نقص عصبی پیشرونده مانند ضعف پا ایجاد شود.

درمان خط اول سیاتیک معمولاً شامل ترکیبی از فیزیوتراپی ، داروها ، تزریقات درمانی و درمان های جایگزین است.

سیاتیک حاد معمولاً با ۴ تا ۶ هفته درمان غیر جراحی بهتر می شود. برای سیاتیک مزمن با درد بیش از ۸ هفته ، زمان درمان ممکن است بیشتر طول بکشد و ممکن است به علت زمینه ای بستگی داشته باشد.

فواید و اهداف فیزیوتراپی

  • تقویت و تحریک بافت های کمر ، لگن ، شکم ، باسن و ران 
  • بازیابی الگوهای حرکتی عملکردی بدون درد
  • تسکین درد کمر ، باسن ، ران و ساق پا 
  • کاهش گرفتگی های عضلانی
  • بازیابی عملکرد ستون فقرات کمری و مفصل ساکروایلیاک
  • بهبود تحرک قسمت تحتانی بدن
  • کاهش ترس ناشی از حرکت 
  • پیشگیری از عود مجدد علائم

فیزیوتراپی در درمان سیاتیک

فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار و عامل بروز درد سیاتیم برنامه درمانی و توانبخشی منحصر به هر بیمار را تنظیم می کند.

فیزیوتراپیست ممکن است ترکیبی از انواع مختلف مدالیته های درمانی ، تکنیک های دستی و تمرینات ورزشی را در درمان سیاتیک تجویز کند.

تمرینات خاص بستگی به علت زمینه ای سیاتیک و عوامل دیگر مانند سطح درد بیمار ، وضعیت کلی و آموزش و تجربه فیزیوتراپ دارد.

تمرینات اکستنشن و فلکشن کمر با تسریع حرکت ستون فقرات به تسکین درد کمک می کند. اغلب ، افراد مبتلا به کمردرد و سیاتیک با حرکت جهت دار خاص ستون فقرات احساس تسکین می کنند. 

روش مک کنزی  تکنیکی است که شامل مجموعه ای از حرکات جهت دار فعال برای شناسایی و درمان منبع درد در ستون فقرات ، ماهیچه ها و یا مفاصل است.

تمرینات تقویتی شامل تحمل وزن بدن و تمرینات مقاومتی برای تقویت عضلات شکم ، کمر ، باسن و پاها نیز توسط فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر گرفته می شود.
تمرینات ایزومتریک شامل انقباض ماهیچه ها بدون حرکت مفاصل است. این تمرینات می تواند به تقویت ماهیچه ها در مواقع حادتر شدن علائم کمک کند.

تمرینات ایزوتونیک شامل انقباض ماهیچه برای مقاومت در برابر بار ثابت ، این تمرینات به افزایش قدرت عضلانی از طریق مقاومت مداوم در برابر حرکات خاص کمک می کند.

تکنیک های درمان دستی نیز که توسط فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر گرفته می شود با اعمال نیروی سریع و کنترل شده در انتهای دامنه حرکتی مفصل به تسکین درد و بازگرداندن حرکت طبیعی کمک می کند.

در برخی بیماران نیز تکنیک سوزن خشک برای کمک به تسکین علائم توسط فیزیوتراپیست مورد استفاده قرار می گیرد.

فیزیوتراپیست همچنین توصیه هایی در ارتباط با نحوه انجام فعالیت ها برای جلوگیری از بروز درد به بیمار ارائه می دهد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در درمان سیاتیک – فیزیوتراپی سیاتیک – درمان درد سیاتیک با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در سعادت آباد

keyboard_arrow_up