فیزیوتراپی چگونه به درمان دیسک کمر کمک می کند؟
کمردرد شایع ترین مشکل اسکلتی ـ عضلانی است که می تواند کار و فعالیت های روزانه و حتی انجام کارهای ساده مانند نظافت منزل و لباس پوشیدن را برای فرد دچار مشکل کند.
بیرون زدگی و فتق دیسک کمر یکی از شایع ترین دلایل کمردرد در افراد بزرگسال است که با فیزیوتراپی دیسک کمر می تواند به بهبود علائم در بیماران و جلوگیری از عود و پیشرفت بیماری کمک کرد.
آناتومی ستون فقرات کمری
قسمت پایین کمر شما به عنوان ستون فقرات کمری شناخته می شود و از پنج استخوان به نام مهره های کمری تشکیل شده است.
در بین هر یک از این مهره ها یک دیسک وجود دارد که به جذب ضربه در حین راه رفتن، دویدن، پریدن و انجام هر فعالیتی کمک می کند. دیسک همچنین به اتصال مهرهها به یکدیگر کمک میکند و این امکان را برای حرکات ستون فقرات فراهم میکند (به خم شدن به جلو و عقب یا خم شدن از یک طرف به سمت دیگر).
این دیسک بین مهره ای از یک هسته داخلی نرم ژله مانند به نام هسته پالپوزوس تشکیل شده است و توسط یک پوشش فیبری سخت به نام آنولوس فیبروزوس احاطه شده است.
این لایه الیافی سخت از لایه های زیادی از ورقه های غضروفی فیبروغضروفی تشکیل شده است که هنگام عبور از روی یکدیگر به صورت مورب از یکدیگر عبور می کنند. این مقدار قدرت زیادی به دیسک اضافه می کند تا ستون فقرات بتواند حرکت کند.
رباطهای زیادی وجود دارند که به ستون فقرات کمری متصل میشوند تا ثبات بیشتری داشته باشند، همراه با عضلاتی که به شما کمک میکنند ستون فقرات خود را با حرکات صاف حرکت دهید.
بیرون زدگی دیسک کمر زمانی اتفاق میافتد که پوشش فیبری دیسک شروع به ضعیف شدن میکنند و به هسته پولپوس ژلهمانند نرم اجازه میدهد تا به صورت شعاعی به سمت بیرون بیرون بزند و فتق کند.
پارگی در آنولوس فیبروزوس نیز ممکن است رخ دهد که بیشتر به هسته پالپوزوس اجازه می دهد تا بیرون بزند.
بیرون زدگی دیسک می تواند اعصاب شما را فشرده کند و در نتیجه علائم عصبی ناراحت کننده ای ایجاد کند (مانند ارجاع درد به پاها به دلیل سیاتیک)، و التهاب ریشه های عصبی نخاعی.
دلایل و عوامل خطر بیرون زدگی دیسک کمر
- افزایش سن
- تروما (تصادفات رانندگی، آسیب های ورزشی و غیره).
- خم شدن مکرر به جلو
- بلند کردن اجسام سنگین
- نشستن برای مدت طولانی.
- چاقی (بار و فشار زیادی به ستون فقرات وارد می کند).
- اختلالات مادرزادی
- سبک زندگی بی تحرک و وضعیت بدنی نامناسب.
علائم فتق دیسک
- درد پایین کمر
- دردی که در صورت درگیر شدن ریشه عصبی ممکن است به پاهای شما سرایت کند (سیاتیک).
- اسپاسم عضلانی.
- احساس ضعف در پاها
- برخی از افراد ممکن است علائم بسیار کمی داشته باشند یا اصلاً علائمی نداشته باشند.
فیزیوتراپی چگونه به درمان دیسک کمر کمک می کند؟
فتق دیسک معمولاً به صورت محافظه کارانه درمان می شود و خط اول درمان ترکیبی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و فیزیوتراپی است. اکثریت قریب به اتفاق افراد با مدیریت محافظه کارانه از جمله فیزیوتراپی برای فتق دیسک بهتر می شوند.
تزریق اپیدورال ممکن است برای کسانی که درد ناتوان کننده و جدی دارند مفید باشد و خط دوم درمان است.
درمان جراحی تنها زمانی انجام می شود که درمان محافظه کارانه با شکست مواجه شود یا اگر سندرم دم اسب دارید.
فیزیوتراپی برای فتق دیسک کمر
انواع درمان های فیزیوتراپی برای فتق دیسک وجود دارد که بسته به مورد منحصر به فرد شما متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی دیسک کمر در سعادت آباد از آن ها استفاده می کنند، متخصصان ما در ابتدا یک ارزیابی دقیق از شرایط مراجعه کنندگان به عمل آورده ، سپس از راهکارهای فیزیوتراپی برای کمک به بهبود شرایط بیمار بهره می برند و یک برنامه تمرینی خاص را برای وی در نظر می گیرند.
راهکارهای فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر
- روشهای کنترل درد.
- آموزش تکنیک های حرکتی
- تمریناتی برای افزایش انعطاف پذیری و تقویت ستون فقرات
- استفاده از روش مک کنزی برای کمردرد
- دستکاری و تحرک ستون فقرات.
- TENS درمانی (تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست).
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در شهرک غرب – فیزیوتراپی چگونه به درمان دیسک کمر کمک می کند؟ – فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات