کمردرد در کودکان

کمردرد معمولاً در سنین میانسالی و بالاتر به عنوان یک مشکل در نظر گرفته می‌شود، اما نتایج آمارها نشان می دهد که شیوع کمردرد در بین کودکان و نوجوانان در حال افزایش است.

برخی از دلایلی که کودکان و نوجوانان به کمردرد مبتلا می شوند عبارتند از چاقی، فعالیت های ورزشی شدید در طول سال و حمل کوله پشتی سنگین در مدرسه.

دلایل زیادی وجود دارد که یک کودک ممکن است کمردرد داشته باشد. در حالی که می تواند چیزی جزئی مانند کشیده شدن عضله باشد، کمردرد می تواند علت جدی تری نیز داشته باشد.

کمردرد بیشتر از بزرگسالان به یک مشکل جدی در بچه‌ ها اشاره می‌کند. این امر به‌ویژه در صورتی صادق است که کمردرد کودک در عرض چند روز بهتر نشود یا شروع به بدتر شدن کند.

اگر فرزند شما:

  • کمردرد دارد و سن ۴ سال یا کمتر است
  • در شب درد دارد (مخصوصاً اگر آنها را از خواب بیدار کند)
  • درد مداومی دارد که بیش از چند هفته ادامه دارد
  • دردی دارد که یک یا هر دو پا را درگیر می کند

باید هرچه سریع تر به پزشک و دکتر فیزیوتراپی برای بررسی علت درد و درمان آن مراجعه کنید.

دلایل کمردرد در کودکان

کشیدگی عضلات کمر

کشیدگی عضلانی شایع ترین دلیل کمردرد در کودکان و نوجوانان است. آنها ممکن است بگویند کمرشان درد می کند یا احساس درد و حساسیت دارند.

کمردرد عضلانی اغلب ناشی از کشیدگی عضلات و کشیدگی رباط ها و همچنین استفاده بیش از حد است. کودکانی که در تمام طول سال ورزش های شدید انجام می دهند، به ویژه در معرض خطر این آسیب ها هستند

مشکلات وضعیت بدن همچنین می تواند منجر به کمردرد در افراد در هر سنی شود و می تواند منبع ناراحتی طولانی مدت باشد.

کودکانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند نیز می توانند به دلیل استرسی که وزن اضافی بر عضلات کمر، رباط ها و استخوان هایشان وارد می کند، درد داشته باشند.

کمردرد عضلانی معمولاً اگر کودک شما استراحت کند بهتر می شود. استفاده از گرما و سرما درمانی نیز می تواند به تسکین درد کمک کند.

در کوتاه مدت، کودک شما ممکن است از فیزیوتراپی، برنامه های کششی، یوگا یا درمان ماساژ بهره مند شود. 

شکستگی های استرسی

شکستگی های استرسی در ستون فقرات از علل شایع کمردرد در کودکان و نوجوانان است

با این حال، نوجوان شما ممکن است حتی متوجه نشود که آسیب دیده است، زیرا علائم ممکن است تدریجی ایجاد شوند.

اگر آنها شروع به احساس درد از شکستگی کنند، احتمالاً مانند یک درد مبهم در محلی که شکستگی رخ داده است، احساس می شود. آنها همچنین ممکن است متوجه شوند که درد هنگام حرکت بدتر می شود و در هنگام استراحت احساس بهتری دارند.

شایع ترین نوع شکستگی ستون فقرات اسپوندیلولیز نامیده می شود. این یک آسیب استخوانی است که در پشت ستون فقرات اتفاق می افتد. این آسیب در نوجوانانی که ورزش‌هایی را انجام می‌دهند که شامل خم شدن مکرر به عقب (هیپراکستنشن)، مانند ژیمناستیک و شیرجه می‌شوند، رایج است.

اگر شکستگی استرس در دو طرف ستون فقرات رخ دهد، می تواند ناپایدار شود. این وضعیت اسپوندیلولیستزیس یا «لغزش ستون فقرات» نامیده می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد مشکلات همسویی در ستون فقرات (مهره‌ها) شود. نوجوانان مبتلا به این نوع شکستگی ممکن است متوجه سفتی در پشت و پاهای خود شوند که ممکن است بر توانایی راه رفتن آنها تأثیر بگذارد. اگر لغزش خیلی بد باشد، یک نوجوان ممکن است دچار بی حسی و گزگز در پشت یا پاهای خود شود.

اکثر کودکان و نوجوانان مبتلا به اسپوندیلولیز نیازی به جراحی ندارند. بسیاری از بیماران جوان در واقع با درمان های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی و استفاده از بریس بهتر عمل می کنند.

جراحی معمولاً برای کودکانی است که دردی دارند که حتی پس از چندین ماه تلاش از روش‌های دیگر از بین نمی‌روند.

سایر دلایل

مشکلات دیسک

فتق دیسک ستون فقرات به این معنی است که بالشتک نرم بین دو مهره پاره شده است. مواد دیسک به بیرون فشرده می شود و می تواند به اعصاب و نخاع فشار وارد کند.

در کودکان، مواد دیسک بسیار الاستیک است، که به ستون فقرات کمک می کند تا نیروهای غیرعادی را کنترل کند. با بالا رفتن سن، دیسک ها خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند و احتمال پارگی بیشتر می شود.

با این حال، اگر کودک نیروی بیش از حد (مانند آسیب تروماتیک) را تجربه کند، دیسک‌ها می‌توانند در پشت او پاره شوند. اگر دیسک ها ساختار غیر طبیعی داشته باشند، ممکن است پارگی نیز اتفاق بیفتد.

علائم فتق دیسک عبارتند از:

  • درد پا
  • بی حسی و گزگز در پاها
  • ضعف پا
  • مشکل در خم کردن یا صاف کردن ستون فقرات 

فتق دیسک در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است. با این حال، زمانی که آنها اتفاق بیفتند، می توانند مشکلات جدی ایجاد کنند.

فتق دیسک معمولاً بدون جراحی و با روشهایی همچون فیزیوتراپی قابل کنترل است. با این حال، کودکان و نوجوانان با درد شدید یا علائم آسیب عصبی ممکن است از جراحی برای کاهش فشار روی عصب بهره مند شوند.

عفونت ها

کودکان و نوجوانان ممکن است دچار عفونت هایی شوند که ستون فقرات آنها را درگیر می کند. علائم این عفونت‌ها متفاوت است، اما می‌تواند شامل کمردرد، تب‌های خفیف، و احساس کلی بیماری (بی‌حالی) باشد.

یکی از جدی ترین عفونت های ستون فقرات مننژیت است و از دلایل کمردرد در کودکان است. این می تواند توسط باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و سایر میکروب ها ایجاد شود. مننژیت که توسط باکتری ایجاد می شود یک اورژانس پزشکی است.

ناهنجاری های ستون فقرات

اگر تراز ستون فقرات کودک شما غیر طبیعی باشد، می تواند باعث کمردرد شود. ممکن است ظاهر پشت فرزندتان را نیز تغییر دهد. گاهی اوقات، بدشکلی ها به راحتی قابل مشاهده هستند، اما باعث درد نمی شوند.

شایع ترین ناهنجاری های ستون فقرات کودکان عبارتند از :

  • اسکولیوز یک تغییر شکل است که باعث ایجاد انحنای S شکل در ستون فقرات می شود. 
  • کیفوز شوئرمن وضعیتی است که باعث خمیدگی شدید در ستون فقرات می شود.

جراحی فقط برای بدشکلی های شدید در نظر گرفته می شود. با این حال، تغییر شکل ستون فقرات ممکن است پس از جراحی باقی بماند، زیرا اصلاح کامل ستون فقرات می تواند مشکلات بیشتری نسبت به اصلاح جزئی ایجاد کند. فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی در کنار پوشیدن بریس اغلب می توانند به درمان ناهنجاری های ستون فقرات کودکان کمک کنند.

 

 

keyboard_arrow_up