درمان آرتروز زانو با هدف کمک به تسکین و تخفیف علائم ، بهبود عملکرد حرکتی زانو ، کاهش سفتی و خشکی زانو و کاهش مشکلات عملکردی بیماران ارائه می شود.
اگرچه تاکنون هیچ درمان قطعی برای آرتروز شناخته نشده است اما با ترکیبی از درمانی های دارویی و غیردارویی می توان به مدیریت علائم بیمار کمک کرد.
آرتروز زانو شایع ترین بیماری تخریبی مفاصل بدن است که در نتیجه تخریب تدریجی غضروف مفصل زانو رخ می دهد و عواملی همچون افزایش سن ، اضافه وزن ، حرکات تکراری و وارد شدن فشار بیش از حد بر مفصل زانو در بروز آن نقش دارند.
درمان آرتروز زانو
داروها
در حال حاضر، داروها بر روی کاهش علائم بیماری متمرکز شده اند. داروهای تسکین دهنده درد شامل استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) برای کمک به تسکین علائم توصیه می شوند.
داروهای استروئیدی تزریقی نیز در موارد شدید درد و محدودیت حرکتی توسط پزشک توصیه می شوند که به دلیل عوارض زیاد آن ها تعداد دفعات تزریق باید محدود باشد.
انواع ارتز و وسایل کمکی
وسایل حمایتی یا کمکی به کاهش استرس روی مفاصل آسیب دیده کمک می کنند. بریس ها و ارتزها به حمایت و تثبیت مفاصل دردناک و آسیب دیده کمک می کنند. عصا یا واکر ممکن است برای کاهش فشار از روی مفاصل خاص و بهبود مکانیک بدن و راه رفتن مفید باشد.
فیزیوتراپی و ورزش
ورزش برای بهبود انعطاف پذیری، ثبات مفاصل و قدرت عضلانی مهم است. رژیم هایی مانند شنا، ایروبیک در آب و تمرینات قدرتی کم تاثیر توصیه می شود. نشان داده شده است که اینها میزان درد و ناتوانی افراد مبتلا به آرتروز را کاهش می دهند. بهتر است از برنامه های ورزشی بیش از حد شدید اجتناب شود، زیرا ممکن است علائم آرتریت را افزایش دهند و به طور بالقوه پیشرفت بیماری را تسریع کنند. فیزیوتراپیست ها می توانند برنامه های ورزشی مناسبی را برای افراد مبتلا به آرتروز زانو ارائه دهند.
سرما و گرما درمانی نیز از روشهای درمانی هستند که از گذشته نیز مورد استفاده قرار می گرفتند و امروزه توسط متخصصان فیزیوتراپی با توجه به شرایط بیماران مورد استفاده قرار می گیرند.
الکتروتراپی ، لیزر درمانی ، سی پی ام و دیگر مدالیته های فیزیوتراپی در کنار تکنیک های درمان دستی و تمرینات ورزشی برای کمک به تسکین علائم و مدیریت آرتروز زانو توسط متخصصان فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرند.
فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی آسیبهای اسکلتی ـ عضلانی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد ارائه می شود، درمانگران ما با دانش و تجربه بالا در زمینه درمان مشکلات مفصلی خدمات فیزیوتراپی را با بالاترین کیفیت ارائه می دهند.
کنترل وزن
از آنجایی که اضافه وزن یک عامل خطر شناخته شده برای آرتروز است، مدیریت بهتر وزن ممکن است به پیشگیری و بهبود آرتروز کمک کند. کاهش وزن در افراد دارای اضافه که مبتلا به آرتروز زانو هستند از فشاری که به زانوها وارد می شود کاسته و درد و التهاب را کاهش می دهد.
جراحی
در شرایطی که غضروف مفصل زانو بحدی تخریب شده باشد که علائم بیمار با روشهای غیرجراحی قابل کنترل نباشد جراحی به عنوان آخرین گزینه انجام می گیرد ، جراحی تعویض مفصل و جراحی به روش آرتروسکوپی از جمله رایج ترین روشهای جراحی در درمان آرتروز زانو هستند. فیزیوتراپی پس از جراحی نیز برای بازیابی قدرت و تحرک زانوها از اهمیت زیادی برخوردار است.
کلمات مرتبط :
درمان آرتروز زانو – فیزیوتراپی برای آرتروز زانو – درمان زانودرد با فیزیوتراپی