درمان تنگی کانال نخاعی با فیزیوتراپی روشی موثر ، ایمن و بسیار کم هزینه تر از انجام جراحی است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد می توانید از آن بهره مند شوید.
تنگی کانال نخاعی یک بیماری دژنراتیو ستون فقرات است که بیشتر گروه سنی ۵۰ سال به بالا را درگیر می کند. این می تواند یکی از دلایل کمردرد و گردن درد باشد که ممکن است بر فعالیت های روزانه فرد مانند پیاده روی تأثیر بگذارد. این وضعیت می تواند سبب بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن و ضعف به خصوص در قسمت پایین تنه شود. وضعیت شدید آن همچنین ممکن است منجر به اختلال عملکرد روده یا مثانه (بی اختیاری ادرار و مدفوع) یا حتی فلج شود.
تنگی نخاعی وضعیتی است که شامل باریک شدن کانال نخاعی شما می شود. سوراخ ها یا منافذ بدن در ستون فقرات شروع به باریک شدن کرده و فضاهای اعصاب کاهش می یابد. و این به اعصاب فشار می آورد و در نتیجه باعث درد و مشکلات دیگر می شود.
انواع اصلی تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی را می توان بر اساس محل وقوع آن طبقه بندی کرد. از جمله این انواع عبارتند از:
تنگی کانال گردنی – باریک شدن در ناحیه ستون فقرات گردن شما شروع شده است
تنگی کانال کمری یکی از شایع ترین نوع تنگی کانال نخاعی است. باریک شدن در اینجا در ناحیه ستون فقرات در قسمت پایین کمر شما اتفاق می افتد.
علائم تنگی کانال نخاعی
اگرچه شرایطی وجود دارد که وجود تنگی نخاعی را از طریق ام آر آی یا سی تی اسکن نشان می دهد، اما ممکن است علائمی نداشته باشند. اما، هنگامی که این علائم رخ می دهد، ممکن است به مرور زمان بدتر شود. علائم ممکن است بسته به محل وقوع و اعصابی که تحت تاثیر قرار گرفته اند متفاوت باشد.
اگر در ستون فقرات گردنی یا گردن شما رخ دهد، شایع ترین علائم عبارتند از:
- وجود بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن در بازو، دست، پا و ساق پا
- دست، بازو، پا یا پای شما ممکن است ضعیف شود
- ممکن است در راه رفتن یا حفظ تعادل مشکل داشته باشید
- احساس درد در گردن یا کمر
- اگر وضعیت شدید شود ممکن است منجر به اختلال عملکرد روده یا مثانه شود و مشکلاتی همچون بی اختیاری ادرار و مدفوع را ایجاد کند.
به خاطر داشته باشید که علائم ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. اما هنگامی که این علائم رخ می دهد ممکن است بر فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد.
درمان تنگی کانال نخاعی با فیزیوتراپی می تواند به تسکین این علائم کمک کند و نیاز به انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل برساند.
دلایل و عوامل خطر
تنگی ستون فقرات ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
تغییرات مرتبط با افزایش سن در استخوان و سایر بافتهای نخاعی – این علت اصلی تنگی نخاعی است، جایی که در سن ۵۰ سالگی تغییراتی در استخوان و بافتهای نخاعی ایجاد میشود. اما، این وضعیت ممکن است زودتر به خصوص برای افرادی که افرادی که آسیب نخاعی دارند یا به دلیل مسائل ژنتیکی مانند تولد با کانال نخاعی باریک هستند.
استئوآرتریت ستون فقرات – استخوان ها شروع به ساییدگی روی یکدیگر کردند که دلیل آن صاف شدن غضروف شما است که مفاصل فاست را می پوشاند تا تجزیه شوند. این ممکن است منجر به رشد غیر طبیعی استخوان یا استئوفیت یا خار استخوانی شود. با رشد غیر طبیعی استخوان و می تواند به باریک شدن سوراخ ها اضافه کند.
تومورها – این تومورها ممکن است در داخل طناب نخاعی، درون غشاها یا در فضاهای طناب نخاعی و مهرهها ایجاد شوند. این رشدهای غیرطبیعی معمولاً از طریق ام آر آی یا سی تی اسکن قابل شناسایی هستند.
بیماری دژنراتیو دیسک – برآمدگی دیسک می تواند به فشار دادن کانال نخاعی کمک کند. همچنین، از آنجایی که دیسک شروع به از دست دادن هیدراتاسیون و صاف شدن می کند، ممکن است باعث باریک شدن سوراخ های بین مهره ای شود. آسیب دیسک همچنین ممکن است فشار بیشتری به مفاصل فاست اضافه کند.
ضخیم شدن رباط ها – رباط های داخل کانال نخاعی ممکن است ضخیم شوند یا به بافت استخوانی تبدیل شوند که می تواند در کانال نخاعی برآمده شود.
آسیب های نخاعی – از جمله علل شایع تنگی نخاعی. صدمات ناشی از تصادف مانند تصادفات رانندگی باعث دررفتگی یا شکستگی در یک یا چند مهره می شود. و این ممکن است باعث آسیب به کانال نخاعی شود.
درمان تنگی کانال نخاعی با فیزیوتراپی
فیزیوتراپی پایه و اساس درمان غیر جراحی است. به عنوان یک درمان موثر برای تنگی کانال نخاعی کمری معرفی شده است. این یک درمان اولیه برای تنگی کانال نخاعی است. این شامل یک برنامه فیزیوتراپی هدایت شده است که هدف آن تقویت عضلات شکم و پشت است. این برنامه همچنین شامل تمریناتی برای بهبود تناسب اندام و تحرک کلی است. این ممکن است شامل کشش، تقویت و سایر فعالیت های هوازی باشد.
به خاطر داشته باشید که فیزیوتراپی درمان توصیه شده برای موارد خفیف تا متوسط است.
از جمله مزایای اصلی فیزیوتراپی و ورزش برای تنگی کانال نخاعی :
- می تواند دردهای مرتبط با این بیماری را تسکین دهد.
- کاهش درد در بافت های نرم مانند رباط ها، تاندون ها و عضلات
- کمک به بازیابی عملکرد ستون فقرات کمری و گردنی کمک می کند
- بهبود تحرک به ویژه در قسمت پایین تنه
- جلوگیری از عود درد
هدف برنامه فیزیوتراپی کاهش درد و بازگشت تدریجی به فعالیت های عادی است.
از جمله تکنیک های فیزیوتراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان دستی که شامل ماساژ است، می تواند به بهبود تحرک مفاصل سفت کمک کند.
- استفاده از حرکات ملایم که می تواند به کاهش فشار از روی ریشه های عصبی کمک کند
- تمرینات تقویتی برای بهبود عضلات شکم و پشت برای حمایت از مفاصل ستون فقرات شما. همچنین می تواند به تقویت ماهیچه های بازو و پا کمک کند تا به کاهش بار کاری از مفاصل ستون فقرات کمک کند.
- استفاده از تجهیزات توانبخشی که می تواند به کاهش فشار روی اعصاب نخاعی کمک کند
- آموزش هایی که شما را راهنمایی میکند و به شما کمک میکند در وضعیت بدنی تان به خصوص زمانی که ایستادهاید، راه میروید یا مینشینید
- انواع مختلفی از تمرینات وجود دارد که می تواند به تقویت عضلات مرکزی بدن کمک کند و از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.
- تمرینات هوازی برای کمک به افزایش تحمل در انجام فعالیت هایی که تحت تأثیر این وضعیت قرار می گیرند.
- حرکات کششی برای کاهش استرس روی مفاصل و بهبود تحرک مفاصل، عضلات ستون فقرات و اندام ها
همچنین همیشه به یاد داشته باشید که فیزیوتراپی برای موارد خفیف تا متوسط توصیه می شود. موارد شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند یا به توصیه پزشک شما بستگی دارد.
کلمات مرتبط :
درمان تنگی کانال نخاعی با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی برای تنگی کانال نخاعی – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی کمردرد – فیزیوتراپی گردن درد