دلایل درد سیاتیک

سیاتیک بزرگترین عصب در بدن است که از قسمت های انتهایی ستون فقرات شروع و تا انتهای پاها ادامه پیدا می کند و در صورتی که در هر قسمتی از آن تخت فشار قرار بگیرد سبب بروز علاپم و عوارضی برای فرد بیمار می شود.

درد سیاتیک از نوع دردهای مکانیکی است که با انجام فعالیت و تحرک افزایش پیدا می کند و استراحت به تسکین آن کمک می کند.

درد سیاتیک می تواند از یک درد خفیف و مزمن تا درد شدید و ناتوان کننده متغیر باشد و برای درمان آن لازم است ابتدا عامل بوجود آورنده درد مشخص شود.

درد سیاتیک به دردی گفته می شود که در قسمت تحتانی کمر احساس شده و به باسن و پاها منتشر می شود و در مواردی ممکن است سوزن سوزن شدن پا و ضعف پاها نیز دیده می شود.

دلایل درد سیاتیک نیز ممکن است از یک مشکل ساده تا مشکل مهمی همچون بیرون زدگی دیسک کمر متغیر باشد و تشخیص آن با پزشک و فیزیوتراپیست است.

درد سیاتیک ممکن است در اثر وارد شدن فشار دیسک کمر روی این عصب رخ دهد و یا ممکن است در اثر جابحایی مهره ها ایجاد شود ، اسپاسم یک عضله در لگن به نام پیریفورمیس می تواند موجب تحریک عصب سیاتیک و بروز علائم سیاتیک شود.

شیوع درد سیاتیک در بین آقایان بیش تر از خانم ها است و عواملی همچون سبک زندگی نادرست ، بارداری و حرکات ورزشی نادرست ریسک بروز آن را افزایش می دهند.

دلایل درد سیاتیک

علائم سیاتیک

  • احساس درد در قسمت های انتهایی کمر که به پاها نیز منتشر می شود. ( معمولا در یک سمت بدن رخ می دهد )
  • بی حسی و سوزن سوزن شدن باسن و پاها
  • ناتوانی در حرکت بطور طبیعی بدلیل وجود درد
  • تشدید درد با حرکت و فعالیت
  • احساس ضعف و کرختی در پاها
  • ضعف شدید و پیشرونده پاها ، اختلال در عملکرد حرکتی و بی اختیاری ادرار و مدفوع از جمله عوارض وارد شدن فشار بیش از حد بر عصب سیاتیک هستند که ممکن است رخ دهند.

دلایل درد سیاتیک

  • بیرون زدگی دیسک کمر یکی از مهم ترین عواملی است که در بروز درد سیاتیک نفش دارد ، دیسک بیرون زده فشار زیادی بر عصب سیاتیک وارد کرده و منجر به بروز درد سیاتیک شود.
  • لغزش دیسک ها بر روی هم نیز که ممکن است بطور ناگهانی و یا تدریجی رخ دهد یکی از عواملی است که می تواند منجر به وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک و بروز درد و ناراحتی در بیمار شود.
  • گرفتگی عضله پریفورمیس ( عضله ای در لگن ) نیز یکی از عوامل بروز درد سیاتیک در افراد است.
  • بارداری و چاقی نیز از جمله عواملی هستند که خطر بروز این عارضه را افزایش می دهند.
  • تحریک دیسک کمر و التهاب مفصل کمر و مهره ها

روش های درمان

برای درمان درد سیاتیک ابتدا باید به بررسی دلایل درد سیاتیک بپردازیم و پس از مشخص شدن علت بروز درد درمان متناسب با آن توسط پزشک و فیزیوتراپیست توصیه می شود.

پزشک علاوه بر معاینه بالینی بیمار از روش های و تست های تشخیصی همچون تست نوار عصب و عضله ، ام آر آی ، سی تی اسکن و … بهره می برد و بر اساس نتایج بدست آمده بهترین روش درمانی را پیشنهاد می دهد.

 کاهش تدریجی و غیر قابل بازگشت قدرت پا از باسن به پایین و ضعف و لاغری عضلات پها یکی از عوارض جدی و تقریبا غیر قابل بازگشت درد سیاتیک است ، به همین جهت درمان به موقع و مناسب این عارضه از اهمیت بالایی برخوردار است.

استراحت مطلق به مدت چند روز تا زمان فروکش کردن علائم در فاز حاد بیماری توصیه می شود ، البته استراحت مطلف نباید طولانی باشد چراکه خود سبب تشدید ضعف عضلات می شود.
مصرف داروهای تسکین دهنده مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می تواند به تسکین درد و التهاب ناشی از وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک کمک کند.

فیزیوتراپی سیاتیک با استفاده از متدها و مدالیته های محتلفی می تواند به درمان این عارضه و همچنین دلایل درد سیاتیک کمک کند.

تکنیک های درمان دستی ستون فقرات با آزادسازی عصب سیاتیک و کاهش فشار وارده بر آن کمک زیادی به تسکین درد می کند.

لیزردرمانی با لیزر پرتوان و تکنیک درمانی سوزن خشک در کنار سرما و گرما درمانی نیز می توانند به تسکین علائم سیاتیک کمک کنند.

 

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سیاتیک – دلایل درد سیاتیک – درمان درد سیاتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up