فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر

فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر

کمردرد حاد ممکن است با فتق دیسک در ستون فقرات کمری، همراه باشد. فتق دیسک ستون فقرات کمری معمولاً منجر به شروع ناگهانی و شدید کمردرد می شود و ممکن است با تغییر وضعیت برطرف شود اما با خم شدن و نشستن طولانی مدت بدتر می شود. سرفه و عطسه فشار داخل دیسک را افزایش می دهد و می تواند درد را تشدید کند. فتق دیسک اغلب بین مهره های چهارم و پنجم کمری یا بین پنجم و ساکروم ایجاد می شود.

هدف فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر کاهش درد و التهاب و رهاسازی بافت نرم همراه با تمرینات تقویت کمر است. مشخص شده است که فیزیوتراپی یک روش موثر در درمان کمردرد حاد مرتبط با آسیب دیسکوژنیک در ستون فقرات کمری است. داروهای تسکین دهنده درد و یا داروهای ضدالتهابی نیز معمولاً ضروری هستند. درمان های فیزیوتراپی ایمن، موثر و بر اساس به روزترین تحقیقات است.

جراحی فقط باید برای فتق دیسک پس از آزمایش مراقبت های محافظه کارانه در نظر گرفته شود. فیزیوتراپی همچنین بر پیشگیری طولانی مدت از صدمات مکرر دیسک تمرکز می کند و آسیب دژنراتیو را که ارتباط نزدیکی با فتق دیسک اولیه دارد، به حداقل می رساند. هدف روشهای فیزیوتراپی افزایش ثبات، قدرت و وضعیت بدن است و اطمینان حاصل می کند که آسیب مزمن نمی شود.

فتق دیسک کمر با افزایش زمان نشستن افراد (در خانه و محل کار)، قدرت ضعیف شکم و ثبات ضعیف کمر همراه است. صدمات دیسکوژنیک هنگام انجام حرکات مکرر خم شدن و چرخش، به ویژه هنگام بلند کردن بارهای سنگین، شایع تر است. افزایش خم شدن ستون فقرات کمری ناشی از افزایش نشستن، بافت دیسک را به خطر می اندازد و تغییرات دژنراتیو فیبروز حلقوی را افزایش می دهد و آن را بیشتر مستعد فتق دیسک می کند.

بیماران مبتلا به این عارضه ممکن است در طول فعالیت ها، شروع ناگهانی کمردرد را تجربه کنند. با این حال، درد و سفتی پس از فعالیت تحریک‌آمیز، به ویژه صبح روز بعد، برای بیماران نیز رایج است. علائم معمولاً در قسمت پایین کمر احساس می شود. بیمار ممکن است درد رادیکولار در باسن، ران، ساق پا یا پا را تجربه کند. اسپاسم عضلانی، پارستزی، بی حسی یا ضعف نیز ممکن است وجود داشته باشد.

علائم معمولاً با فعالیت هایی که شامل بلند کردن، خم شدن، نشستن طولانی مدت یا نشستن در حالت ایستادن است تشدید می شود. سرفه، عطسه و پیچ خوردن نیز ممکن است علائم را تشدید کند. بیماران مبتلا به برآمدگی دیسک کمر اغلب دردی را تجربه می کنند که در اول صبح بدتر می شود.

فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر

کمردرد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که توسط فیزیوتراپیست ها درمان می شود . برآمدگی یا فتق دیسک کمر یکی از علل شایع کمردرد حاد و مزمن است. درمان فیزیوتراپی برای برآمدگی دیسک کمر برای اطمینان از نتیجه مطلوب حیاتی است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • توصیه اصلاح فعالیت ها – فعال ماندن و تشویق به فعالیت عادی منجر به زمان بهبودی سریع‌تر می‌شود ، از استراحت در رختخواب یا فعالیت‌های تشدیدکننده مانند بلند کردن یا نشستن طولانی‌مدت خودداری کنید.
  • تمرینات ورزشی خاص برای بهبود تحرک و کاهش درد
  • اصلاح بیومکانیکی و مشاوره ارگونومیک
  • برنامه بازسازی عملکردی و مشاوره
  • مک کنزی درمانی
  • ماساژ درمانی به عنوان کمکی به حرکت ستون فقرات

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد استراحت در رختخواب برای بیش از ۲ روز در واقع برای بیماران مبتلا به کمردرد حاد مضر است. اصلاح عادات شخصی و شیوه زندگی برای جلوگیری از تشدید بعدی علت اصلی درد نیز مهم است.

با وجود مدیریت مناسب فیزیوتراپی، درصد کمی از موارد فتق دیسک کمر بهبود نمی یابند و ممکن است نیاز به مداخله دیگری داشته باشند. ممکن است برای تعیین میزان آسیب دیسک به بررسی های بیشتر، سی تی اسکن یا ام آر آی، و به دنبال آن ارزیابی توسط متخصص نیاز باشد.

بی حسی موضعی اپیدورال و تزریق استروئید یا پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) ممکن است برای درد مزمن توصیه شود. جراحی ممکن است از نظر بالینی در موارد تداوم یا پیشرونده علائم عصبی ضروری باشد. هنگامی که به دلیل فتق دیسک، کنترل روده یا مثانه از دست می رود، معمولاً مداخله جراحی فوری لازم است زیرا این یک اورژانس پزشکی در نظر گرفته می شود.

 

کلمات مرتبط :

درمان فتق دیسک کمر با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر – بهترین درمان دیسک کمر – فیزیوتراپی کمر در سعادت آباد – فیزیوتراپی برای کمردرد

فیزیوتراپی در فتق دیسک کمر

دکمه های اشتراک گذاری

مقالات بیشتر که شاید بخواهید

 دکتر ایمان کمالی حکیم

  • عضو بنياد ملی نخبگان عضو سازمان استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی ايران
  • دکتری تخصصی فیزیوتراپی
  • اولین دیپلمات ایرانی متد مکنزی