کمردرد حاد

کمردرد حاد

کمردرد حاد یکی از شایع ترین بیماری های اسکلتی ـ عضلانی است که بیش از ۸۰ درصد از افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه کرده و می کنند.

روزانه افراد زیادی برای درمان کمردرد به مراکز درمانی و کلینیک های فیزیوتراپی مراجعه می کنند و این وضعیت یکی از مهم ترین دلایل دوری افراد از محل کار است.

کمردرد می تواند بحدی شدید باشد که حتی سبب بروز اختلال در انجام فعالیت های روزمره فرد شود.

کمردرد حاد می تواند حتی از جزئی ترین اتفاقات، مانند خم شدن برای برداشتن چیزی کوچک از روی زمین، یا عطسه، رخ دهد. درد تجربه شده می تواند از نسبتاً خفیف تا ناتوانی در حرکت متغیر باشد و ناحیه درد می تواند از تمرکز آن در قسمت پایین کمر تا احساس در باسن یا پا متفاوت باشد.

هر یک از ساختارهای دردناک ستون فقرات کمری می تواند باعث کمردرد شود که عمده ترین آنها عبارتند از: دیسک های بین مهره ای. مفاصل فاست (مفاصلی که مهره ها را به هم می پیوندند)، اعصاب و غلاف آنها، عضلات و رباط ها، اما شایع‌ترین علت آن آسیب به دیسک‌ها و مفاصل فاست است.

اغلب نمی توان ساختار های دقیقی که باعث درد می شود را شناسایی کرد. تشخیص خاصی برای مدیریت موثر لازم نیست. اصول مدیریت به ارزیابی دقیق برای تشخیص هر گونه ناهنجاری و سپس درمان مناسب برای اصلاح آن ناهنجاری بستگی دارد. شرایط جدی در درصد کمی از موارد (کمتر از ۵ درصد) وجود دارد.

عوامل خطر برای کمردرد حاد

تعدادی از عوامل خطر مرتبط با کمردرد وجود دارد که عبارتند از:

  • افزایش سن : با بالا رفتن سن ستون فقرات و اجزای آن آسیب پذیر تر شده و خطر بروز مشکلاتی همچون کمردرد افزایش پیدا می کند.
  • سیگار کشیدن: ارتباط قوی با کمردرد و سیاتیک.
  • فعالیت شغلی سنگین: افزایش خطر در کسانی که فعالیت های شغلی آن ها نیازمند خم و راست شدن مکرر ، ایستادن و راه رفتن و بلند کردن اجسام سنگین است وجود دارد.
  • شغل بی تحرک: کم تحرکی در افراد پشت میز نیز نشین نیز یکی از عوامل خطر برای کمردرد است.

یک قسمت از کمردرد حاد می تواند بسیار ترسناک باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که این وضعیت به طور کلی خود محدود شونده است و شرایط جدی نادر است. اشعه ایکس به طور معمول سفارش نمی شود زیرا یافته های رایج در بیماران مبتلا به کمردرد در افراد بدون علامت نیز رخ می دهد. بنابراین چنین یافته هایی ممکن است در واقع علت درد نباشند. همچنین درخواست عکسبرداری معمولاً تغییری در مدیریت بیمار ایجاد نمی کند و قرار دادن بیمار در معرض اشعه غیرضروری تلقی می شود.

درمان کمردرد حاد

فیزیوتراپی موثرترین روش در درمان کمردرد و عامل زمینه ای آن است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در سعادت آباد به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.

فیزیوتراپی برای اغلب مبتلایان به کمردرد موثر واقع شده و نیاز به مصرف دارو و انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل می رساند.

فیزیوتراپیست بیماران را تشویق می‌کند که تا حد امکان فعال بمانند و همچنین تمریناتی را برای کمک به تقویت عضلات ستون فقرات و بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکتی برای بیماران در نظر می گیرند.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد ابتدا اقدام به ارزیابی دقیقی از شرایط بیمار مبتلا به کمردرد کرده و بر اساس نتایج بدست آمده از موثرترین متدها و مدالیته های فیزیوتراپی برای درمان کمردرد بهره می برند.

تکنیک های درمان دستی و منوال تراپی ، تمرینات مکنزی ، لیزردرمانی ، کشش ستون فقرات ، الکتروتراپی و … در کنار تمرینات ورزشی برای مدیریت کمردرد توسط متخصصان فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرند.

راهکارهای عمومی در درمان کمردرد حاد

  • استفاده از یخ روی ناحیه درد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه هر ۲ تا ۴ ساعت ساعت
  • فعالیت نرمال در محدوده بدون درد
  • مصرف داروهای مورد نیاز برای کمک به تسکین درد و دیگر علائم

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در شهرک غرب – فیزیوتراپی برای کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

keyboard_arrow_up