آرتروز زانو عارضه ای است که به دلیل تخریب تدریجی غضروف مفصل زانو رخ داده و احتمال بروز آن با افزایش سن بالاتر می رود به همین دلیل شیوع آن در افراد میانسال و سالمند بیش از سایر افراد است.

درد، التهاب و تورم مفصل و همچنین محدود شدن دامنه حرکات مفصل زانو از مهم ترین علائم این بیماری هستند.

حرکات تکراری مفصل و خم و راست شدن مکرر آن و تخریب غضروف مفصلی در اثر افزایش سن از مهم ترین دلایل افزایش دهنده خطر بروز آرتروز زانو هستند.

وارد شدن فشار ناشی از وزن بر روی مفصل زانو نیز یکی از عواملی است که ریسک بروز آرتروز زانو را نسبت به آرتروز دیگر مفاصل بدن بیشتر کرده است و افراد چاق نیز به همین دلیل بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری مفصلی قرار دارند.

این بیماری سبب اختلال در عملکرد زانو و ناتوانی در راه رفتن و انجام فعالیت های روزمره می شود.

تخریب تدریجی غضروف و از بین رفتن آن موجی می شود تا استخوان ها بر روی هم ساییده شوند در این شرایط زمینه برای ایجاد خارهای استخوانی در مفصل فراهم می شود.

غضروف ها علاوه بر تسهیل حرکات مفصلی نقش مهمی در جذب شوک و فشارهای وارده به مفصل در حین حرکت و راه رفتن دارند و در نبود آن ها احتمال آسیب پذیری مفصل افزایش می یابد.

علائم آرتروز زانو

  • زانودرد مزمن
  • اختلال در عملکرد حرکتی زانو
  • ناتوانی در خم و راست کردن زانو
  • محدود شدن دامنه حرکتی زانو
  • خشکی و سفتی زانو
  • التهاب و توزم زانو
  • تغییر شکل مفصل زانو
  • شنیده شدن صدای سایش استخوان ها هنگام حرکت

آرتروز زانو

دلایل آرتروز زانو

  • همانطور که گفته شد افزایش سن یکی از مهم ترین فاکتورهای خطر در بروز این بیماری است ، بطوری که بر اساس آمارها بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به این بیماری بالای ۶۵ سال سن دارند.
  • اضافه وزن نیز فشار زیادی به زانو ها وارد کرده و آن را مستعد آسیب می کند.
  • حرکات تکراری مفصل مانند خم و راست شدن مکرر مفصل
  • استفاده بیش از حد مفصل زانو
  • برخی بیماری ها مانند روماتیسم مفصلی و دیابت نیز ریسک بروز آرتروز در مفاصل بدن را افزایش می دهند.

روش های درمان

پزشک برای تشخیص آرتروز زانو و بررسی شدت تخریب غضروف مفصلی علاوه بر معاینه فیزیکی از روش های تصویربرداری ام آر آی و رادیوگرافی استفاده می کند.

اصلاح سبک زندگی ، کاهش وزن ، به حداقل رساندن فعالیت های سنگین ، عدم استفاده از پله ، جایگزین کردن توالت فرنگی به جای توالت ایرانی و استفاده از وسایل کمکی همچون عصا و واکر در تخفیف علائم و عوارض ایجاد شده برای بیمار و همچنین پیشرفت آرتروز زانو بسیار موثرند.

گرم کردن زانو با کمپرس گرم سبب افزایش جریان خون در مفصل آسیب دیده شده و علاوه بر تسکین درد به بهبود دامنه حرکتی زانو نیز کمک زیادی می کند.

برای تسکین درد و التهاب زانو استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه همچون ایبوپروفن موثر است.

فیزیوتراپی زانو بهترین روش در تخفیف علائم و عوارض ایجاد شده برای بیمار دارد که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی در سعادت آباد می توانید از آن بهره مند شوید.

تمرینات کششی فیزیوتراپی انعطاف پذیری و دامنه حرکتی زانو را افزایش داده و تمرینات تقویتی نیز به تقویت عضلات زانو کمک می کنند.

فیزیوتراپیست علاوه بر تنظیم برنامه تمرینی برای بیمار از تکنیک های درمان دستی ، الکتروتراپی ، سوزن خشک و لیزر تراپی نیز برای کمک به بهبود شرایط بیمار بهره می برد.

در صورتی که آرتروز سبب تخریب کامل غضروف مفصلی شده باشد جراحی تعویض مفصل زانو انجام خواهد گرفت.

 

کلمات مرتبط :

دکتر ایمان کمالی حکیم – فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در سعادت آباد – فیزیوتراپی در میدان کاج – فیزیوتراپی در بهرود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up