کمردرد به عنوان شایع ترین اختلال سیستم اسکلتی _ عضلانی شناخته می شود و امروزه بدلیل سبک زندگی نادرست و کم تحرکی در بین افراد جوان و حتی کودکان نیز شیوع بالایی پیدا کرده است.

این عارضه بقدری شایع است که بسیاری از ما در طول زندگی خود بارها و بارها آن را تجربه کرده ایم و البته خوشبختانه در اغلب موارد مشکل مهمی در بروز درد نقش نداشته و معمولا درد با چند روز استراحت و کاهش سطح فعالیت کاهش یافته می یابد ولی در صورتی که رد بیش از یک هفته ادامه پیدا کرده و یا تشدید شود مراجعه به پزشک ضروری است.

برای درمان کمردرد باید به جراح ارتوپد یا کلینیک فیزیوتراپی مراجعه شود.

برای درمان این عارضه ابتدا باید عامل زمینه ای و منشا درد مشخص شود تا بهترین و موثرترین روش درمان اتخاذ شود.

دلایل بروز کمردرد

بیرون زدگی دیسک کمر

یکی از مهم ترین دلایل درد و ناراحتی در ستون فقرات بیرون زدگی دیسک کمر است. این عارضه ممکن است بطور تدریجی و در طی روند افزایش سن رخ دهد و یا ممکن است بطور ناگهانی و به دلایلی همچون حمل اجسام سنگین و یا وارد شدن فشار بیش از حد بر ستون فقرات رخ دهد. پارگی دیسک کمر منجر به خروج قسمت میانی درون دیسک ها می شود که این وضعیت می تواند منجر به وارد شدن فشار بر اعصاب نخاعی و بروز علائم همچون درد و بی حسی در کمر و اندام های تحتانی شود.

تنگی کانال نخاعی

یکی از بیماری های ستون فقرات است که اغلب به دلیل مشابه بودن علائم آن با سایر مشکلات ستون فقرات تشخیص آن به تاخیر می افتد.

این عارضه که یکی از دلایل و عوامل موثر در بروز کمردرد است به دلیل کاهش فضای داخلی کانال عبور ریشه های عصبی نخاعی ایجاد می شود که می تواند بحدی شدید باشد که موجب ایجاد یک وضعیت ناتوان کننده برای فرد شود.

اسپوندیلولیستزیس

این عارضه که نام علمی لغزش مهره های کمر است به دلیل لغزش یکی از استخوان‌های ستون فقرات به جلو و خارج از محل خود رخ می دهد.

اسپاسم عضلات کمر

این عارضه به دلیل یک انقباض ناگهانی و غیرارادی عضله در پاسخ به استفاده بیش از حد از عضله ، کشیدگی بیش از حد و … رخ می دهد و در صورتی که در نزدیکی طناب نخاعی یا ریشه های عصبی نخاعی رخ داده و سبب وارد شدن فشار بر آن ها شود می تواند منجر به بروز عوارض زیادی از جمله درد شدید در کمر شود.

اسپوندیلیت آنکیلوزان

این بیماری که همان روماتیسم ستون فقرات است بر مفاصل و رباط‌های ستون فقرات تأثیر می‌گذارد و کمردرد یکی از علائم شایع آن است.

اسکولیوز

نوعی تغییر شکل غیر طبیعی در ستون فقرات است که با انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات مشخص می شود و در دو نوع مادرزادی و اکتسابی رخ می دهد.

انحراف جانبی ستون فقرات یکی از شایع ترین دفورمیتی های ستون فقرات است که علاوه بر ایجاد ظاهر غیر طبیعی در ستون فقرات می تواند منجر به بروز کمردرد نیز در فرد شود.

کیفوز

عارضه ای شایع است که با قوس بیش از حد و غیر طبیعی ستون فقرات مشخص می شود و معمولا با فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی قابل بهبود است.

سایر دلایل

  • بیماری دیسک دژنراسیون
  • ضعف عضلات شکم و کمر
  • التهاب و سایش مفصل ساکروایلیاک
  • رگ به رگ شدن عضلات
  • شکستگی مهره ها
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • سیاتیک
  • آرتروز کمر
  • اضافه وزن
  • کم تحرکی
  • استفاده از کفش پاشنه بلند
  • استفاده از کفش غیراستاندارد هنگام ورزش کردن
  • بارداری

درمان کمردرد

فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش های درمان کمردرد است.

فیزیوتراپی روشی ایمن و غیرتهاجمی است که نقش زیادی در پیشگیری از انجام جراحی های غیرضروی دارد.

فیزیوتراپیست برای درمان کمردرد و عامل زمینه ای آن از متدها و مدالیته های مختلفی همچون لیزر پرتوان ، سوزن خشک ، تمرینات ورزشی ، درمان های دستی ، سرما و گرما درمانی و … بهره می برد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی کمر – فیزیوتراپی در سعادت آباد – دکتر فیزیوتراپی – دکتر ایمان کمالی حکیم – فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی کمر – فیزیوتراپی ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست